Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Uleiul extravirgin de floarea-soarelui Zorian

17 iunie 2017

Uleiul extravirgin de floarea-soarelui Zorian

Uleiul extravirgin de floarea-soarelui Zorian


Produs: Ulei extravirgin de floarea-soarelui presat la rece

Denumire: Zorian
Producator: Co Prod Sor
Familia: Genoveva Cojocaru
Localitate: Oteleni, Iasi
Traditie din 2006

"Adauga un strop de soare."

Cantitate: 1000 ml
Ingrediente: ulei presat la rece 100% natural din seminte de floarea-soarelui.
Valori nutritionale/100 mg: zaharuri 0 g, grasimi 99.9%, proteine < 0.01 %, valoare energetica 899 kcal.



     De curand am fost bucurosi sa primim un placut cadou din partea firmei Prodsor, doua sticlute cu ulei extravirgin de floarea-soarelui. Eram familiarizati de mult timp cu uleiul de casa, " oloiul din ruje" (floarea-soarelui), insa nu consumam regulat decat clasicul ulei de comert. De curand am inceput sa incercam si sa consumam ulei presat la rece prin tehnici clasice, care lasa uleiul in forma bruta, naturala, nealterata. Este ca si cu berea. O data ce consumi varianta nefiltrata, nepasteurizata, cele "de linie" din comert fabricate in mod industrial ti se vor parea "apa de ploaie". 

     "Suntem o companie de productie de uleiuri naturale, obtinute prin utilizarea tehnicii de extractie la rece. Scopul activitatii noastre este de a produce grasimi si uleiuri vegetale. Zona de business in care ne desfasuram in principal activitatea este producerea de ulei din seminte de floarea-soarelui, colectat de la prima presare a semintelor brute. Secundar vine extractia uleiului de canola, de la diferite tipuri de seminte de rapita. O alta parte a exploatarii de ulei vegetal pur este producerea de biocombustibil folositi pentru transport."

     Am fost impresionati din prima de consistenta, culoarea, mirosul si in special aroma puternica de seminte de floarea-soarelui a uleiului Zorian. Noi l-am utilizat la salate si i-a dat o aroma puternica foarte buna. La mancarurile gatite, unde este nevoie de o cantitate mare de ulei, exemplu prajirea cartofilor pai sau a snitelelor, noi folosim in continuare ulei de comert, deoarece, sa fim sinceri, costul unui ulei presat la rece este mai mare si este pacat sa "risipesti" o asa mare canitate, insa este ideal pentru salate sau ungerea tavei pentru fripturi. Este secretul bucatariei noastre ascuns in dosul dulapului. Va recomandam sa il incercati si voi, sa il pretuiti si sa il consumati sanatosi!


sursa foto: platferma.ro

     "Uleiul nostru de floarea-soarelui este 100% extract natural, rafinat non-chimic, folosind primul proces de presare la rece. Aceasta tehnica permite uleiului sa-si pastreze calitatile antioxidante naturale si substantele nutritive esentiale necesare pentru o dieta sanatoasa. Uleiul nostru de floarea soarelui este diferit de alte uleiuri produse in masa, care sunt extrase folosind temperaturi ridicate si produse chimice nocive. Uleiul presat la rece, intr-o singura etapa, este un proces mecanic care sa asigure, in primul rand, conservarea antioxidantilor naturali si a celorlalti nutrienti extrasi din seminte. In al doilea rand, este o tehnologie care se diferentiaza prin consumul redus de energie. Este ideal pentru salate, in forma sa bruta si este folosit de bucatari pentru dressing datorita consistentei sale si gustului deosebit, fiind sanatos pentru prepararea alimentelor gatite"



     Dintre proprietatile lui amintim ca pastreaza toate calitatile nutritive extrase din seminte de floarea-soarelui. Este antioxidant, tonifiant, hidratant, un exceptional furnizor de vitamina C, E, F, minerale si acizi grasi. Are un continut ridicat de lecitina, important in regenerarea sistemului nervos si alte proprietati nutritive esentiale pentru un corp si o minte sanatoasa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu