Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Produsele Pârâul Fântânelelor

29 aprilie 2017

Produsele Pârâul Fântânelelor

Produsele Pârâul FântânelelorProdus: Dulceata de gutui si Sirop de afine
Producator: Paraul Fantanelelor

Familia: Bercea

Localitatea: Habic, Mures
Traditie: din 2013


Siropul de afine:
Cantitate: 330 ml. 
Ingrediente: afine, zahăr, apă. Produs preparat cu 50 g fruct pentru 100 g produs finit.
Valori nutritionale/100 g: glucide 50 g pentru 100 g produs finit. 


Dulceata de gutui:
Cantitate: 210 grame.
Ingrediente: gutui, zahăr, zeamă de lămâie, apă. Produs preparat cu 60 g fruct pentru 100 g produs finit.
Valori nutritionale/100 g: glucide 40 g pentru 100 g produs finit.

     Produsul acesta simbolizeaza pentru noi schimbarea. De ce? Deoarece ne-a dovedit ca s-a produs cu o adevarat o revolutie pe piata comerciala autohtona. Cum asa? Simplu, pentru ca l-am gasit intr-o retea de magazine "de cartier", cum s-ar spune, ceea ce inseamna ca este un succes daca acest tip de produse au ajuns abordabil chiar si in magazinele mici de la coltul blocului, un succes pentru ei personal ca si cultivatori, dar si pentru acest gen de creatori de traditii. Am incercat siropul de afine si dulceata de "mar gutui" cum zice Onuca. Le-am savurat destul de rapid, zaharul putin din continut fiind un avantaj. Cu o eticheta simpla, imbratisata de un fir tricolor, care iti sugereaza ca producatorii sunt patrioti si in special ca sunt mandrii ca sunt din Habic. Va recomandam sa le incercati, noi suntem abonati la sirop.


     "Povestea noastră așa cum numai noi o știm. Silvicultori de meserie, familie formată din 4 membri: mama, tata și 2 copii ne hotărâm să facem ceva pentru o viață mai bună și pentru un viitor care să ne ducă cât mai aproape de natura. Iubitori ai fructelor de pădure ne gândim în anul 2009 să înființăm o cultură de zmeură, neștiind că aceasta ne va aduce satisfacții sufletești și financiare mai mari decât ne-am închipuit noi. Cu rădăcinile de la țară (comuna Petelea - sat Habic), începem să plăntăm pe o suprafață de 5 arii zmeura. Anul 2009 fiind un an secetos, a fost nevoie de apă. Noi, încrezători în ceea ce facem și neavând apă aproape, am fost nevoiți să ducem apă în câmp cu bidoane și găleți pentru a salva mica noastră cultură. Anul următor, recolta fiind una bogată, am fost motivați să continuăm plantarea pe încă 20 de arii. Viitorul se anunța unul prosper. Am început să căutam soiuri care să corespundă condițiilor pedoclimatice din zona noastră. Datorită faptului că fructele pe care le producem sunt mult apreciate de consumatori am hotărât să mărim suprafața până la 60 de arii. Natura nu este tot timpul așa cum ne-o dorim și în cazul nostru, cu o suprafață de cultură destul de mare, avem nevoie de o cantitate mare de apă pentru perioada secetoasă, așa că din profitul nostru mai facem o investiție. Un mic lac în care putem stoca apa necesară pentru irigarea culturii și tot așa, cu multă muncă de primăvara devreme până toamna târziu, cot la cot, toată familia am reușit să întreținem cultura și să culegem rodul muncii noastre. Iată-ne ajunși în primăvara anului 2013. Cu o decizie spontană hotărâm să extindem mica noastră afacere prin amenajarea unui spațiu de prelucrare a fructelor și din acel moment s-a născut “Dulceața Pârâul Fântânelelor”. Numele provine de la “Pârâul Fântânelelor”, care este o bucată de pământ lăsată zestre de strămoșii noștri. Deoarece avem nevoie de mai multe feluri de fructe pentru procesare, cultivăm și mure, căpșuni, coacăze negre. În funcție de cerințele clienților care apreciază produsele noaste, achiziționăm de la alți producători fructe pe care noi nu le producem și le prelucrăm. Anul 2014 fiind un an prosper ne-a determinat să extindem din nou afacerea în comuna Beica de Jos, unde am înființat o nouă cultura de zmeură. Acum intrăm în iarnă cu o suprafață care depășește un hectar și suntem foarte încrezători în afacerea noastră. Sperăm ca anul 2015 să ne aducă satisfacțiile anilor precedenți, pentru a putea mulțumi clienții noștri ca și până acum. Si povestea continuă…"

     Categorii produse: dulceață de gutui, dulceață de trandafiri, dulceață de afine, dulceață de gogonele, dulceață de frăguțe, dulceață de căpșuni, specialitate de zmeură, strugurei și coacăze, gem de mure, silvoi de prune, dulceață de zmeură, compot de zmeura, sirop de afine, sirop din muguri de brad, sirop din coacăze negre, sirop de căpșuni, sirop de trandafiri, sirop de zmeură, sirop de afine, sirop de zmeură-mure.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu