Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Alții implicați

Alții implicați

Alții implicați

     Cine ar spune ca in Romania micii producatori locali sunt sortiti ignorantei si anonimatului as dori sa se gandeasca de doua ori. Intr-adevar, exista numeroase piedici, bariere, esecuri, insa, dupa cum puteti vedea mai jos, exista o multime de oameni implicati, care se lupta pentru a promova produsele traditionale romanesti. Organizatori de evenimente, site-uri, bloguri, asociatii, ONG-uri, cooperative, grupuri de actiune locala, toti acestia alcatuiesc deja baza, fundatia, "infrastructura" aproape completa pentru ca micii producatori sa se organizeze si sa fie constienti ca impreuna sunt o putere, ca depinde doar de ei succesul micii lor afaceri.

Agenda Bio

     "Evenimentul se adreseaza celor atenti cu sanatatea lor, celor pasionati de spiritualitate ca forma de gasire a linistii interioare si a fericirii, celor interesati de dezvoltare persoanala, relationala si de parenting. Agenda Bio cuprinde targ de produse bio si naturale, ateliere si conferinte pe tematici diverse, food court si zona de relaxare, toate intr-o atmosfera prietenoasa, de weekend."


     "De ceva vreme, cea mai mare parte a localurilor populare din Romania au inceput sa introduca in meniu beri craft facute in Romania de berari entuziasti si plini de curaj. Ingredientele sunt naturale, gustul este unul deosebit, iar daca bei cateva o sa-ti fie greu sa te intorci la ceea ce beai inainte. Pentru a ne putea bucura cat mai mult de berile craft si de cidru facut din mere, Bucharest Craft Beer Festival a decis sa le adune intr-un singur loc. Astfel, cea de-a doua editie a primului eveniment major dedicat berii craft va avea loc intre 9 si 11 iunie, in Bucuresti, la Verde Stop, zona Barbu Vacarescu 162-164. Nu servim bauturi alcoolice persoanelor sub 18 ani! Copiii sub 12 ani nu platesc bilet."


     "Descoperă în Colinele Transilvaniei leagănul colonizării saxone din Evul mediu, între malul stâng al Târnavei Mari, bazinul Hârtibaciului şi malul drept al Oltului. Află istoria şi poveştile comunităţilor multiculturale, ce trăiesc aici de secole. Admiră natura deosebită, care încă dăinuie şi defineşte viaţa tihnita de aici."


     "Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic, înființată în anul 2013 la inițiativa a 16 producători agricoli locali, cu experiență de peste 5 ani, și a fundației Civitas, este una dintre puținele asociații de acest gen din țară. Viziunea noastră implică dezvoltarea durabilă a agriculturii autohtone prin promovarea spiritului antreprenorial în randul producătorilor locali şi adaptarea producţiei din punct de vedere calitativ şi cantitativ la cerinţele consumatorilor. Misiunea noastră este aceea de a valorifica potențialul agricol al spațiului romanesc, și în special al celui transilvănean, prin asocierea micilor producători locali și colaborarea cu actorii relevanți ai pieței financiare și de a promova produsele locale. Odată cu înființarea mărcii Lunca dorim să dăm curs preferinței crescande a cumpărătorilor pentru produsele locale și să contribuim la încurajarea unei alimentații sănătoase în randul populației locale. Zona de desfășurare a Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic cuprinde bazinul legumicol Somesul Mic: comuna Apahida și Jucu. Piața vizată de produsele Cooperativei noastre este, în primii 3 ani, cea a municipiului Cluj-Napoca, canalele principale fiind: hotelurile restaurantele și firmele de cattering piețele agroalimentare magazine de talie mare magazine de cartier punctul de desfacere de la sediul Cooperativei Horeca Retailer"


     "Asociaţia creative hands (Tg. Mures) are ca obiectiv principal încurajarea lucrului făcut de mână. Ne implicăm în educarea şi formarea populaţiei (copii şi adulţi) privind activitatea de handmade. Organizăm evenimente handmade;târguri, ateliere, grupuri de lucru. Dezvoltăm o comunitate handmade prin colaborarea cu artiştii locali. Aceştia oferă o alternativă la lucrurile care se pot achiziţiona din orice magazin, prin bijuteriile, decoratiunile, jucăriile si restul lucruşoarelor unicat, originale create cu drag din pasiune pentru frumos. Ne poţi susţine prin voluntariat (în cadrul evenimentelor organizate), donaţii, 2%, achiziţia de obiecte promoţionale creativehands. Fii aproape şi spune despre noi prietenilor tăi."


     "Bucharest’s pioneering Street Food Collective has unleashed in the North side of the town (Promenada Mall - Calea Floreasca no. 246B), the country’s first Pop-Up Street Food Market: Culinaria. The Market has a Street Food Arena and a Night Market, and is open from 11am ‘till late every day from Tuesday to Sunday. Come for the food, feel the music, stay for the drinks. With a central Pavilion Bar and a host of street food vendors from the likes of Camionetta, Meat Busters, Circus Pub, Say Cheese, Mr. Cannoli, we are the place to go when you wanna satisfy your cravings. As seen in London’s street food scene and Amsterdam’s urban markets, Romania’s first Pop-up Market also offers, along with the great food and many drink options, big entertainment with local artists, pop up events, and live acts, at least 3 days a week. Next stop: From the 7th to the 10th of september you will find us at Romexpo @Bucharest Street Food CARNIVAL! See you there! :)"


     "Eco Ruralis reunește țărani din toate colțurile țării. Asociația luptă pentru drepturile ţăranilor de a practica o agricultură familială şi durabilă."


     "Nu știm alții cum sunt, dar noi, cei de la fabricatînRO, când ne gândim la oamenii pe care îi cunoaștem, la locurile în care am fost, la lucrurile pe care le-am văzut, la ceea ce suntem, am fost și vom fi, ne saltă inima de bucurie. Acum, mai mult decât oricând. Acum, când, într-un context național nefavorabil întreprinzătorilor, am găsit calea prin care putem stârni interesul față de oamenii, ideile, locurile și lucrurile frumoase din această țară. Pentru asta am format o comunitate cu oameni din toate colțurile țării, uniți de aceleași valori: cunoaștere, solidaritate și dezvoltare. Căutăm să cunoaștem, de la mic la mare, lucruri și idei dezvoltate între granițele acestei țări, pentru ca, înainte de a privi în grădina altuia, să știm cine și ce și-a găsit locul sub bucata noastră mioritică de cer. Suntem solidari cu cei ce vor să vadă mai mult, să evolueze și să pună bazele unor proiecte care au menirea de a ne lărgi orizonturile. Îi susținem pe cei care își folosesc iscusința pentru a face lucrurile să meargă, în ciuda tuturor Oamenii care adună în jurul lor comunități, concep lucruri frumoase, continuă tradiția, au inițiativă si inovează. Dorim să contribuim la dezvoltarea României ca spațiu cu oameni, povești, istorii, tradiții și locuri care ne demonstrează și susțin identitatea. Pe scurt, prin fabricatinRO.ro, ne-am însușit misiunea de descoperi și transmite mai departe povești românești."

GAL - Tarnava Mare

     "Asociaţia „Grupul de Acţiune Locală Dealurile Târnavelor” s-a constituit ca parteneriat public-privat in anul 2007, conform abordării LEADER, la iniţiativa actorilor locali, ca urmare a diferitelor intâlniri, seminarii şi grupuri de lucru. Grupul deserveşte un teritoriu rural cu o populaţie de 27.435 locuitori (conform INSE 2002), fiind constituit din 8 comune şi 35 de organizaţii partenere; pe un teritoriu de 814 Km2. Cele 8 comune membre, care formează la ora actuală teritoriul acoperă porţiuni din 2 judeţe învecinate: comunele Biertan şi Laslea din jud. Sibiu şi comunele: Daneş, Nadeş, Albeşti, Apold, Vânători şi Saschiz; din jud. Mureş."


     "Gastropan is the leading specialized international exhibition organized in Romania, with an audience including specialists, entrepreneurs and decision makers from the milling, bakery, confectionery and HoReCa industry. The event exhibits the latest technological trends, equipments and raw materials necessary for mills, bakeries, pastry shops, bistros, hotels, restaurants, bars or coffee shops. Exhibition program includes many shows and practical demonstrations, with the aim to help the entrepreneurs together with the employee."


Manufacturat

     "Manufacturat.ro este portalul care aduna intr-un singur loc resursele creatoare ale poporului roman cu scopul de a le face cunoscute si apreciate iubitorilor de frumos. Manufacturat.ro aduce sub un singur click creatori, artisti, mesteri, mestesugari, artizani care impartasesc pasiunea pentru lucrul autentic, facut de mana cu dragoste si respect pentru valori precum: munca, daruire, gust, traditie. Acestora le este pus la dispozitie in mod gratuit spatiu online de prezentare personalizat, unde pot sa-si promoveze talentul si creatiile. Inregistrarea se face gratuit, prin completarea unui formular de inscriere (link) online. Informatiile furnizate de catre fiecare manufacturier vor fi publicate pe pagina sa personala de pe portal: prezentarea creatorului, descrierea produselor, serviciilor, metodelor sau materialelor folosite la realizarea obiectelor, imagini reprezentative, date de contact. Manufacturat.ro faciliteaza astfel relatia directa, nemijlocita dintre vanzator si cumparator. Produsele si serviciile manufacturate sunt afisate pe pagina principala, organizate pe domenii si sub-domenii, pentru a fi usor identificate de catre orice vizitator. Se pot, de asemenea, efectua cautari dupa un anume manufacturier sau dupa o anumita zona de interes."


     "Asociatia Mici Producatori (www.miciproducatori.ro) este o platforma dedicata promovarii micilor producatori din Romania (fermieri, artizani, mestesugari, etc.). Miciproducatori.ro nu este doar un mediu online propice interacțiunii directe, ci o comunitate off-line extinsă la nivelul întregii țări. Echipa noastră va fi alaturi de producatorii romani prin programe educaționale (antreprenoriat, marketing, vânzări, comunicare, etc.), consultanta specializată (comunicare și PR, fonduri europene, etc.) precum și prin facilitarea contactelor și schimburilor de experiență la nivel național și internațional. De asemenea, organizam evenimente ambitioase, care pe de o parte sa puna fata in fata micii producatori si consumatorii si pe de alta parte sa promoveze producția românească și conceptul Made in Romania. MiciProducatori.ro este mai mult decat o platformă! Învatam impreună să consumăm local, sustenabil și să ne reîntoarcem la valorile autohtone. Obiectivele Asociatiei Mici Producatori -Sprijinirea micilor producatori sa se promoveze si sa identifice cai inovative de marketing, de promovare si de vanzare -Dezvoltarea culturii antreprenoriale si dezvoltarea aptitudinilor de afaceri in randul micilor producatori - Facilitarea contractelor intre micii producatori si consumatori Serviciile noastre - Marketing, branding si comunicare pentru fermieri, unitati de productie, artizani, mestesugari, pensiuni turistice si agroturistice, HORECA - Organizare de evenimente (targuri, evenimente private de vanzare, expozitii) - Cursuri (antreprenoriat, vanzari, marketing, cursuri de specialitate) - Schimburi de experienta nationale si internationale - Promovare online (Website, Facebook, website-uri partenere)"

My Transylvania

     "Organizam evenimente de cultura gastronomica si de descoperire a satelor prin iesiri neconventionale . Iubim Transilvania, turismul alternativ, zonele rurale, povestile ardelenesti si bucataria locala. In timpul liber, ne dedicam descoperirii frumusetilor din Transilvania, apoi impartasim aici tot ce stim mai mai interesant despre cultura, traditiile, obiceiurile si atractiile turistice ale zonei. Evenimentele noastre sunt online pe www.eat-local.ro"



"Nord Natural Hub reprezintă o punte între agricultorii și procesatorii locali și consumatorii care doresc produse tradiționale, gustoase, sănătoase."



     "Promovarea si pastrarea mestesugurilor si traditiilor gastronomice autohtone si incurajarea consumului de alimente naturale, sanatoase, produse dupa retete traditionale."

Piata Urbana


     "PlatFerma este Platforma Fermierilor Români care (re)uneşte gurmanzi şi fermieri. Găseşte ferma cea mai apropiată şi descoperă bunătăţuri naturale, idei şi poveşti din gospodăriile româneşti. Aflii unde e ferma de pe Harta Fermelor, ce produse are, ce preţuri practică, şi cum poţi comanda produse din fermă."

Producatori Agricoli

    "Din dorinta producatorilor de a vinde produse traditionale si de calitate si vazand interesul cumparatorilor de a achizitiona aceste produse a rezultat ideea de a realiza un portal de magazine online in care fiecare producator are posibilitatea gratuit de a prezenta si vinde produsele sale. Acest portal este la nivel national cu producatori agricoli din toata tara. Producatorii pot vinde gratuit produsele si clientii pot cumpara online produsele direct de la producatori. Producatorii interesati sa vanda in cadrul acestui portal pot consulta Ghidul de utilizare pentru a incepe imediat sa vanda online. Asteptam producatorii interesati sa se inscrie si sa adauge produse in portal pentru ca oferta de produse sa fie diversificata si atractiva pentru clienti."

Produs de Cluj

     "Asociația Produs de Cluj are ca scop principal,dezvoltarea durabilă şi promovarea produselor, a valorilor tradiţiei şi ale culturii, a turismului din zona Judeţului Cluj, promovarea excelenţei în domeniul agriculturii, a meşteşugurilor tradiţionale, în vederea creşterii competitivităţii în acest domeniu şi a dezvoltării mediului rural, reprezentarea producătorilor locali atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional."

Produs de Maramures

     "Targ traditional de produse!"

Produs in Bistrita-Nasaud

     "Avem resurse, produse și producători! Avem afaceri, mici sau mari, insuficient cunoscute și prea puțin promovate! E cazul să ieșim în lume!"


     "Înfiinţată în august 2009 ca organizaţie non-guvernamentală din iniţiativa a 25 membri fondatori, Asociaţia ”Produs în Bucovina” doreşte să promoveze, să implementeze şi să evalueze mai multe proiecte de interes comun din Bucovina. În prezent Asociaţia are în componenţa sa un număr de 46 membri care grupează: 15 producători de carne şi preparate din carne, 8 producători de produse lactate, 7 producători de produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, 4 producători de miere de albine, produse apicole şi dulceţuri din fructe, 4 producători de ape minerale și sucuri naturale din fructe, 2 producători de bere, 3 pomicultori, 2 producători de îngheţată și un membru asociat producător de ceramică neagră din judeţul Suceava. Misiunea noastră este de a promova produsele din zona Bucovinei atât în România, cât şi în afara graniţelor ţării."

Produs in Hunedoara

     "Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Hunedoara"


     "Fii isteţ şi spune DA produselor fabricate în Sibiu! Un Sibiu puternic trebuie susţinut de o comunitate puternică!"

ProdusLocal

     "Prune din Chile? Seminţe de dovleac din China? Pere din Argentina? Roşii din Turcia? Căpşuni din Spania? Porumb şi soia din SUA? Mai bine nu, pentru că singurele certitudini pe care le avem despre astfel de produse este că au fost produse de câteva săptămâni sau luni, că au parcurs sute sau mii de kilometri până pe raftul magazinului (unde au mai stat câteva săptămâni sau luni) şi că au chimicale care să le facă să reziste atât de mult timp. Produsele locale sunt mai sănătoase şi mai gustoase. În plus, dacă achiziţionăm astfel de produse îi sprijinim pe producătorii locali şi economiile locale. Local e mai bine! Prin ProdusLocal.ro vrem să aducem împreună producătorii autohtoni şi potenţialii lor clienţi, în beneficiul ambelor părţi. Producătorii au nevoie de o piaţă de desfacere care să le permită comercializarea produselor la un preţ decent, în timp ce clienţii vor bunuri de calitate, pe care să le obţină din surse de încredere. ProdusLocal.ro este o platformă ce cuprinde informaţii despre fermele locale şi producătorii individuali. Harta pe care o punem la dispoziţie facilitează localizarea acestora, iar produsele sunt uşor de găsit prin motorul nostru de căutare. Ne propunem să fim o punte informaţională de legătură între producător şi client. Nu suntem un magazin virtual! Îi încurajăm pe clienţi să contacteze producătorii, să le încerce produsele şi chiar să îi viziteze, pentru a se asigura de calitatea spaţiului şi procesului de producţie."


     "In România există 10 miscari locale Slow Food (Convivium-uri), două Presidium-uri si un Comitet Arca Gustului. Alături de aceste iniţiative există şi un târg de tip “earth market” în Bucureşti, Târgul Ţăranului."


     "Street Food Festival e primul festival din România dedicat mâncării stradale. A debutat în 2016 la Cluj , iar în 2017 aventura continuă pentru ca gusturile românilor din toată țara să fie răsfățate. Ajungem în orașul tău cu produse apetisante autohtone sau internaționale, concerte, activități interactive, pentru o experiență culinară și multiculturală de neuitat. Vă așteptăm la Street Food Festival!"


     "Taraba Virtuală este o aplicație care conectează direct micii producători cu clienții ce vor să regăsească gustul alimentelor din copilărie."


     "Târgul Cetății este cel mai mare târg de produse alimentare locale organizat vreodată la Tîrgu Mureș. Producători din Mureș, județele învecinate: Brașov, Cluj, Alba, Bistrița, Sibiu, Harghita, Suceava, dar și din alte zone ale țării vă așteaptă în perioada 11 - 14 mai 2017, pe Bulevardul Cetății din Tîrgu Mureș. Veți putea achiziționa, la preț de producător, zeci de feluri de brânzeturi și preparate din carne, legume, fructe, miere, pâine și produse de panificație, conserve, gemuri, siropuri, sucuri, mirodenii, băuturi spirtoase, bere și vin, ulei de primă presă, semințe și multe alte bunătăți autohtone.Targul Cetății va avea și o componentă gastronomică: Street Food Feast. Bucătari pricepuți vor pregăti preparate din bucătăriile: europeană, asiatică și americană. Va fi o sărbătoare a gusturilor și aromelor la care trebuie să fiți parte!"

Transylvanian Taste



     "Food walking tours, culinary trips, gourmet weekends, picnic baskets, gastronomic events, travel packages, cooking classes, live cooking shows & various other food related activities in Transylvania: Sibiu, Brașov, Sighișoara & Cluj Napoca."






     "V for VERDE este o platforma verde-urbana care merge dincolo de notiunile de bio, eco sau reciclare. Promovam un mod de viata care nu neaga profesia, socialul, cluburile, escapadele cu prietenii. Vrem doar sa le traim total, constient si verde. Pasiunea si energia cu care abordam viata reprezinta esenta V for VERDE. Echipa noastra organizeaza targuri de produse bio si viata sanatoasa, V for VERDE. Toate aceste produse provin de la producatori romani, pasionati de ceea ce fac. Noi suntem aici ca sa aducem mai aproape de voi, pasiunea lor materializata in produse si sa vi le recomandam, dupa ce noi insine ne-am bucurat de ele testandu-le. V for VERDE este proiectul in care totul, intr-o forma sau alta, are legatura cu bucuriile vietii: yoga, bunatati sanatoase, cosmetice bio, miscare si joaca. Doar cele mai bune, gustoase, sanatoase, interesante si creative branduri locale sunt prezente la targul pe care il organizam si de aceea promovarea este pe masura."



     ""Vecinatatea" este forma traditionala de organizare in comunitatile sasesti (cum este si Saschizul), bazata pe ajutorul reciproc ,,intre vecini" . Vecinatatea Femeilor din Saschiz s-a constituit, cu acte in regula, in dec. 2015 pentru promovarea şi susţinerea drepturilor şi intereselor femeilor si familiilor din comuna Saschiz, in special si din mediul rural, in general. Este un ONG infiintat prin vointa comuna a 23 de femei cu varste intre 25 si 60 de ani care locuiesc si/sau desfasoara activitati in comuna Saschiz, in diferite domenii: turism, produse locale, medicina, societate civila, administratie publica, casnice s.a. Scurt istoric: ,,Nucleul" asociatiei a fost grupul de sase femei din Saschiz care in anul 2011 castiga locul I in competitia Femei Antreprenor si un premiu banesc pentru a pune in practica un Plan de afaceri. Una din activitatile cele mai importante de atunci a fost Sarbatoarea Rabarbarului" , desfasurata pentru prima data in 17 sept. 2011. Treptat,numarul doamnelor/gospodinelor care s-au implicat in organizarea Sarbatorii Rabarbarului (eveniment cu succes tot mai mare de la un an la altul) a crescut cufiecare editie. Asociatia este deschisa tuturor doamnelor si domnisoarelor care vor si pot sa se implice si sa sustina activitati si proiecte in folosul femeilor si familiilor din comuna Saschiz."


"O platforma dedicata intreprinzatorilor din zona rurala cu beneficii si asupra vizitatorilor din zona urbana. In baza inregistrarii si achizitiei pachetelor de membru utilizatorii au posibilitatea realizarii de pagini cu prezentare detaliata a produselor si activitatii proprii. Paginile de prezentare astfel realizate pot fi incadrate in urmatoarele categorii: producatori (animale, fructe, legume, flori, plante tehnice, cereale, condimente, plante medicinale, pomi fructiferi, copaci, arbusi, produse mestesugaresti, preparate traditionale, viticole, piscicole, pasari, apicole, furaje), terenuri agricole, evenimente agricole, asociatii agricole, agroturism. Sunt bineveniti pe platforma noastra toti ofertantii indiferent de marime de la nivel de gospodarie individuala pana la cel al marilor ferme. Micile gospodarii nu pot furniza, in parte cantitati mari de produse insa aglomerarile de astfel de mici gospodarii cum ar fi satele pot satisface cu usurinta necesitatile unor sectoare ale zonelor orasenesti din apropiere. Astfel proiectul www.ZAGO.ro doreste sa isi ofere sprijinul in aceasta directie."


Zdupes

     "Uitându-ne prin numeroase webshop-uri bio, am ajuns la concluzia că foarte multe produse naturale care se vând pe la noi sunt produse de import. Așa că am decis să construim o bază de date care să includă NUMAI producători din România. În prima etapă, adăugăm producători care sunt deja prezenți pe internet (printr-un website,sau măcar pagină Facebook), după care suntem deciși să îi strângem pe toți micii producători de prin sate, care pot fi contactați doar telefonic sau la fața locului. Zdupeș nu are pretenția ca producătorii să fie certificați ecologic, deși cei care au obținut o astfel de certificare sunt tag-uiți Bio. Deși preferăm producătorii care folosesc ingrediente românești, am inclus producători care importă unele ingrediente, însă procesul de producție are loc în țară. Producătorii prezenți pe site nu plătesc nimic pentru a fi afișați de noi, însă nu excludem posibilitatea de a ridica vizibilitatea anumitor producători sub formă de publicitate. În afară de produse și producători, încercăm să-i ținem la curent pe vizitatori cu târgurile de produse naturale/tradiționale de pretutindeni din țară."

WWOOF Romania

"WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms – Oportunități din Lumea Întreagă la Gospodării tradiționale țărănești și ecologice) dă șansa oamenilor să voluntarieze la ferme și gospodării agrecologice. Voluntarii (WWOOFeri) muncesc în cadrul Fermelor Gazdă (Gazde) iar în schimb primesc hrană și cazare. În urma experienței, WWOOFerii beneficiează atât din schimbul cultural, cât și din acumularea de cunoștințe despre practicile agroecologice și realitățile țărănești. Fermele Gazdă beneficiează la rândul lor prin ajutorul primit din partea voluntarilor dar și prin schimbul cultural, cunoscând oameni din toate colțurile lumii. WWOOF este un program de voluntariat care nu permite nici o tranzacție financiară între Ferme Gazdă și Voluntar. WWOOF România a fost stabilită în 2008 cu 3 ferme gazdă, iar în prezent această rețea include 48 de ferme gazdă. În 2013, WWOOF România a devenit membră a Federației Organizațiilor WWOOF (FoWO), o rețea globală de 40 de organizații WWOOF naționale, care promovează mișcarea agroecologică globală și beneficiile schimburilor de cunoștințe în cadrul fermelor și gospodăriilor agroecologice. Rolul nostru este de a oferi informații despre ferme ecologice și tradiționale din România și de a facilita colaborarea între WWOOFeri și Ferme Gazdă. Până în prezent programul WWOOF România a facilitat accesul la voluntariat pentru mai mult de 1000 persoane din peste 30 țări. România reprezintă un spațiu rural unde se îmbină tradiția agricolă cu inovațiile agroecologice, mai ales în cadrul agriculturii țărănești care este încă practicată de majoritatea populației rurale. Țăranii din România sunt păstrătorii acestor tradiții și inovații iar prin cultura și munca lor susțin frumusețea și unicitatea spațiului rural românesc. România este o țară în care frumusețiile naturii se remarcă pretutindeni, prin munți și păduri virgine care abundă în diversitate biologică, rezervații unice în Europa, ca Delta Dunării dar și cu o deschidere la Marea Neagră. Limba Română (o limbă latină ca Italiana), diversitatea culturală (Români, Maghiari, Sași și Rromi) și culinară împreună cu obiceiurile tradiționale locale oferă vizitatorilor o experiență cu adevărat distinctă în acest colț al Europei de Est. WWOOF România este un program al Eco Ruralis, o asociație de producători și susținători ai agroecologiei, care cuprinde țărani, grădinari și consumatori din toată țara, care susțin agricultură tradițională și țărănească. Organizația a fost fondată în 2009, în Cluj-Napoca de către câteva familii de țărani din diferite regiuni ale țării. Eco Ruralis derulează campanii care vin în susținerea drepturilor țărănești, sensibilizează opinia publică și formează coaliții care consolidarea mișcarea socială pentru un sistem agricol bazat pe agroecologie și suveranitate alimentară."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu