Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Produsele Lavanda Montana Transylvania

12 noiembrie 2017

Produsele Lavanda Montana Transylvania

Produsele Lavanda Montana Transylvania


Producator: Lavanda Montana Transylvania
Familia: Moldovan-Szeredai

Localitate: Cechesti, Harghita






     Targul Cetatii ne-a adus norocul sa cunoastem un mic producator din judetul Harghita, doamna Noemi. La prima editie am achizitionat de la ei un sapun natural din lapte de capra si un peto din leurda. Sapunul ne-a depasit asteptarile, ne asteptam sa aiba un miros mai respingator avand in vedere ca laptele de capra imprumuta din izul mai putin tolerabil al blanei animalului, insa nu a fost deloc asa. Ne-am folosit timp indelungat de doar o bucatica mica rotunda si am fost multumiti de capacitatea lui de degresare.



      Apoi la cea de-a doua editie a Targului Cetatii din toamna anului 2017 am fost foarte incantati sa primim un mesaj in care eram asteptati la standul lor, unde ne-au pregatit special pentru a incerca un sirop de levantica si un  gem de caise cu levantica. La fel, si acestea ne-au depasit asteptarile. Onucai ii plac la nebunie lanurile de lavanda, insa aromele si mirosurile plantei le considera putin prea pronuntate, prea tari. Acest lucru era valabil in ce priveste deodorantele de camera si uleiurile esentiale. In ce priveste siropul a fost foarte incantata. Iar gemul, o combinatie extrem de interesanta si aromata, intre caise si levantica. Asadar, am fost foarte incantati de cadouas.






     In ce priveste producatorii din spatele lavandei montane, a fost o placere sa discutam zeci de minute cu dna Noemi, un spirit tanar, cu idei, cu initiative, cu diverse programe educationale si de voluntariat in localitatea unde traiesc, carem pe noi ca si proaspat parinti, ne-a incantat si ne-a dat un licar ca vom avea locuri frumoase de vazut, unde sa ne ducem copilasul pentru a invata despre natura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu