Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Proiecte din suflet pentru suflete, FWC si ILMH, dezvoltate de JCI Tg Mures

5 noiembrie 2017

Proiecte din suflet pentru suflete, FWC si ILMH, dezvoltate de JCI Tg Mures

Proiecte din suflet pentru suflete, FWC si ILMH, dezvoltate de JCI Tg Mures

            Incepand cu luna trecuta ne-am aventurat intr-un colectiv aparte de tineri motivati, cu initiativa si dorinta de afirmare. Am ales sa ne implicam mai concret in comunitate, din convingerea ca a sta in spatele telefonului mobil sau laptopului si a participa pasiv la ce se intampla in jur nu este de ajuns, ci implicandu-te direct si conlucrand cu o echipa nu are decat sa fie foarte benefic pentru tine personal si pentru comunitate. Am fost foarte incantati sa vedem tineri cu dorinta de a schimba ceva in bine pentru semenii lor, actiuni mici la nivel local care se pot propaga ca un val si pot realiza schimbari majore, si chiar daca printr-o conjunctura nu se va intampla asta, macar vei dormi noaptea mai linistit si impacat ca ai facut tot ce ai putut. Asadar, JCI inseamna suflet, inseamna spirit, inseamna energie. In aceasta comunitate iti gasesti echilibrul, te descoperi pe tine insuti si infloresti spiritual si profesional.



Unul dintre multitudinea de proiecte lansate de catre aceasta organizatie este “Food Waste Combat” si se potriveste ca o manusa crezului Onucai, blogul nostru inspirand si militand pentru un stil alimentar si de viata sanatos, in armonie cu natura.

“Proiectul Food Waste Combat este un proiect demarat în cadrul platformei JCI am Responsible și are ca scop reducerea risipei alimentare la nivel local în cadrul comunității mureșene. Se dorește ca acest scop să fie relizat prin informarea comunității asupra importanței și dimensiunii fenomenului de risipă alimentară, atât la nivel local cât și global, precum și prin educarea acesteia în ceea ce privește modalitățile de gestionare și diminuare a fenomenului de risipă alimentară. Acest proiect a început prin efectuarea unui sondaj de opinie la nivel local, al cărui scop a fost identificarea obiceiurilor târgu-mureșenilor, cunoașterea cauzelor generatoare de risipă alimentară și stabilirea unui punct de pornire în lupta cu risipa alimentară!”

Pana in prezent au avut loc o multime de actiuni, iar ultima dintre ele a avut tema “Limonada la idee“ si a avut loc pe data de 8 iulie 2017.




            Un alt proiect cu care ne simtim in armonie si rezonanta este “I Love My Health”, care se intinde ca o aripa protectoare asupra comunitatii, educand-o si informand-o cu ce e mai bun pentru sanatatea individuala. Un proiect foarte benefic cu actiuni vitale chiar, in scoli, direct la radacina, pentru ca prin cine altcineva poti schimba ceva in viitor decat prin copii.


“Ai grijă de sănătatea ta? Cât de mulţumit eşti de stilul tău de viaţă? Consideri că este loc de mai bine?
Noi consideram că avem multe de îmbunătăţit şi de învăţat despre cum să avem grijă de sănătatea noastră. Tocmai din acest motiv organizăm proiectul ”I love my health!”
I love my health este proiectul marca JCI Târgu-Mureş care îşi propune să prezinte o serie de noţiuni practice, exemple utile şi uşor de aplicat în viaţa cotidiană a fiecăruia. În demersul nostru, vom colabora cu: nutriţionişti, sportivi de performanţă şi psihologi.”

Ultimul event organizat in cadrul temei “I Love My Heath” a avut loc in data de 10 iunie 2017 si s-a intitulat “Step Out and Move It”.




In viitorul apropiat JCI Targu Mures anunta venirea unui moment de premiera, extrem de important pentru organizatia locala, Gala de Craciun.
La Centrul de plasament pentru copii Sfanta Elisabeta din Glodeni (Mures) este o cu totul alta echipa. Acolo este o familie, o comunitate care nu crede in perfectiune, care detine o capacitate unica, inestimabila: capacitatea de a se bucura de lucrurile simple. Capacitatea de a zambi pur si sincer, indiferent de greutatile vietii, ceea ce a si inspirat numele proiectului nostru, “Zambete in dar”, care se desfasoara deja de 2 ani.
Aceasta Gala de Craciun este defapt un test. Datorita dificultatilor financiare, Centrul intra in imposibilitatea de a mai functiona, iar copiii sunt in pericol de a fi despartiti. Acest Centru este defapt o proiectie in viitor a proiectelor noastre, o microcomunitate care poate da peste zeci de ani oameni valorosi si de succes. Sunt exact crezurile JCI Targu Mures, echipa care isi doreste sa pastreze integra aceasta minunata familie de copii impreuna. “Team for the team!”

“JCI Targu Mures este organizatia non-profit adresata tinerilor profesionisti si antreprenori, facand parte din reteaua Junior Chamber International (www.jci.cc) si Junior Chamber Romania jciromania.ro. Viziunea JCI Targu Mures este sa devina prima alegere ca partener pt proiectele destinate comunitatii. Actioneaza ca un motor de schimbare cu entuziasmul si forta unei retele internationale, oferind oportunitati de dezvoltare personala, initiativa ecologica si sustinere sociala.
JCI functioneaza in Romania din 2002 in Bucuresti (grupul de initiativa) iar din 2003 s-a extins in mai multe orase din tara: Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Lugoj, Timisoara si Targu Mures (din anul 2009).
La nivel international JCI este cea mai mare organizatie pentru tineri lideri si antreprenori. Are peste 60 de ani de existenta, fiind prezenta in peste 6.000 de comunitati locale din 115 tari si avand peste 200.000 de membri.
Prin tot ceea ce intreprind, membri JCI vor sa transpuna in practica sloganul JCI, “Fii mai bun!”. Membri JCI din intreaga lume cauta solutii eficace la problemele curente si nu ezita sa actioneze pentru a crea un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. De asemenea, membri JCI nu doar cred intr-o lume mai buna, ci sunt convinsi ca sta in puterea lor sa initieze schimbari acolo unde acestea se impun.”



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu