Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești

23 iulie 2017

Magazinul Camara Mariei din Constanta

Magazinul Camara Mariei din Constanta


         Ne pare bine cand ne contacteaza oamenii. Ne pare bibe cand necunoscutii, cu aceleasi gusturi si preocupari ca si noi, ne trimit un mesaj si ne cer sa colaboram. Noi am construit blogul pe principiul incercarii de produse si scrierea unei critici sincere si recomandarea pozitiva sau negativa a acestora spre publicul consumator. Asadar, cand cei de la Camara Mariei ne-au scris povestea lor, chiar daca magazinul este in Constanta, la cateva sute de km de noi, si nepasind niciodata in el, am zis ca merita totusi scris despre el, deoarece, citindu-le povestea si vazand produsele comercializate de catre acestia, multe dintre ele incercate si de catre noi, am zis ca merita sa il recomandam mai departe. Dintre produse care se gasesc pe rafturile camarii Mariei putem enumera: produsele Vank din Camara Motului, De la Buna Romanita, Mica Ilinca, Solaris, Ulei presat la rece din Somcuta, ValePutna si multe altele.

19 iulie 2017

Festivalul creatorilor de bere Beer Crafter, 21-24 septembrie 2017, Cluj-Napoca

Festivalul creatorilor de bere Beer Crafter, 21-24 septembrie 2017, Cluj-Napoca



"Ce este Beer Crafters?

     Este primul festival din Transilvania destinat creatorilor de bere și specialităților culinare. Acesta promite 4 zile pline de arome și produse de calitate degustate în zone de relaxare destinate să reproducă atmosfera festivalurilor internaționale, la care se adaugă ambianța autohtonă.

Summer Fair - 21-23 iulie 2017, Bucuresti

Summer Fair - 21-23 iulie 2017, Bucuresti


     Summer’Fair se afla deja la a opta editie la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia si va continua pana la finele lunii septembrie.
     „Târgul de Sfântul Ilie” – la Palatul Brancovenesc Mogosoaia.
     Târgul ce va avea loc în acest weekend, își propune să le reamintească tuturor vizitatorilor de tradițiile legate de această sărbătoare.

     Astfel, timp de trei zile, la Palatul Brancovenesc Mogosoaia va asteptam cu produse traditionale romanesti, bijuterii, confectii artizanale etc.
     În plus, pentru copii vor fi ateliere de hartie, de confecționat podoabe, de sculptura în lemn și de pictură pe sticlă.
     Târgul va fi deschis vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 20.00.
     De Sfântul Ilie, supranumit și „sfântul ploilor” sau „sfântul merelor de aur”, au loc pomenirea morților, culegerea plantelor de leac, în special a busuiocului, vrăji și descântece pentru prevenirea sau îndepărtarea vijeliilor, a grindinei și ploilor torențiale.
     În această zi, ciobanii separau berbecii de oi, „mițuiau mieii”, apicultorii „retezau stupii” și se efectuau observații astronomice și meteorologice.
     Sfântul Ilie este sărbătorit pe 20 iulie.

18 iulie 2017

Lansarea Ghidului Berilor Artizanale - 18 iulie, Bucuresti

Lansarea Ghidului Berilor Artizanale - 18 iulie, Bucuresti


     Berea artizanala. Exista un trend crescand pentru acest concept nou in tara noastra. Suflul nou vine din partea tinerilor, care, la fel cum bunicii si parintii nostri faceau vin de casa si experimentau ei in felurite moduri, in prezent este foarte accesibil sa achizitionezi de pe internet hamei si instalatii de brewing si nu mai ai nevoie decat de un garaj sau camera. Este foarte bine pentru cei care s-au saturat de berea fada din comert ca s-a gasit o alternativa, iar dupa cz gisti o astfel de bere cu siguranta ti-i se va reseta bagajul de valori si ti-i se va recalibra gustul pentru bere. Asadar, dupa cresterea accelerata a numarului berarilor artizanali, era inevitabil si necesar sa apara si un ghid. Asta au facut cei din Spatiul M60 si noi ii felicitam si ii sustinem. Ca si mentiune, un semn ca traseul berii artizanale din garajul berarilor pana pe rafturile clientilor este inca lung si anevoios este ca, ddsi este imbucurator ca unele lanturi mari de hipermarketuri amenajeaza deja standuri dedicate berilor artizanale, conditiile de depozitare lasa de dorit. Este de stiut ca trebuie conservate la o temperatura scazita deoarece acestea sunt niste beri "vii", nepasteurizate, care pot practic fermenta. Un revers al medaliei este contraatacul marilor producatori de bere, care, vazand trendul si "moda", au inceput sa scoata beri nepasteurizate "de linie", atentie nepasteurizate nu nefiltrate, un fel de jumatati de bere adevarata, deoarece, zicem noi, calitatea principala a unei beri se pierde prin filtrare nu si pasteurizare. Practic se filtreaza toate "bunatatile" si proteinele, dar nu se pasteurizeaza, proces care este defapt ce face mama noastra acasa cu laptele de vaca, il fierbe ca sa nu se strice. Asadar, atentie la pacalelile din comert, mai bineincercati o bere adevarata si sincera.