Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Lansarea Ghidului Berilor Artizanale - 18 iulie, Bucuresti

18 iulie 2017

Lansarea Ghidului Berilor Artizanale - 18 iulie, Bucuresti

Lansarea Ghidului Berilor Artizanale - 18 iulie, Bucuresti


     Berea artizanala. Exista un trend crescand pentru acest concept nou in tara noastra. Suflul nou vine din partea tinerilor, care, la fel cum bunicii si parintii nostri faceau vin de casa si experimentau ei in felurite moduri, in prezent este foarte accesibil sa achizitionezi de pe internet hamei si instalatii de brewing si nu mai ai nevoie decat de un garaj sau camera. Este foarte bine pentru cei care s-au saturat de berea fada din comert ca s-a gasit o alternativa, iar dupa cz gisti o astfel de bere cu siguranta ti-i se va reseta bagajul de valori si ti-i se va recalibra gustul pentru bere. Asadar, dupa cresterea accelerata a numarului berarilor artizanali, era inevitabil si necesar sa apara si un ghid. Asta au facut cei din Spatiul M60 si noi ii felicitam si ii sustinem. Ca si mentiune, un semn ca traseul berii artizanale din garajul berarilor pana pe rafturile clientilor este inca lung si anevoios este ca, ddsi este imbucurator ca unele lanturi mari de hipermarketuri amenajeaza deja standuri dedicate berilor artizanale, conditiile de depozitare lasa de dorit. Este de stiut ca trebuie conservate la o temperatura scazita deoarece acestea sunt niste beri "vii", nepasteurizate, care pot practic fermenta. Un revers al medaliei este contraatacul marilor producatori de bere, care, vazand trendul si "moda", au inceput sa scoata beri nepasteurizate "de linie", atentie nepasteurizate nu nefiltrate, un fel de jumatati de bere adevarata, deoarece, zicem noi, calitatea principala a unei beri se pierde prin filtrare nu si pasteurizare. Practic se filtreaza toate "bunatatile" si proteinele, dar nu se pasteurizeaza, proces care este defapt ce face mama noastra acasa cu laptele de vaca, il fierbe ca sa nu se strice. Asadar, atentie la pacalelile din comert, mai bineincercati o bere adevarata si sincera.


     "Exista berea pe care o gasesti peste tot, pe care o vezi in reclame la televizor si pe care o bei una dupa alta pentru ca oricum sunt la fel. Si exista berea cu un gust foarte special, produsa artizanal si local, pe care o gasesti la Spatiul M60.

     Impreuna cu Banca Transilvania am pus la punct un ghid cu berile artizanale locale ca tu sa stii cine face bere buna la tine-n oras, care-s proprietatile specifice fiecarei beri in parte si care-s motivele pentru care merita sa le incerci gustul.

     Vino marti, 18 iulie, sa lansam prima editie a ghidului si ziua dedicata berii artizanale, ”Craft Beer Tuesday”, la Spatiul M60. In plus, daca platesti cu cardul BT, poti cumpara orice bere la numai 9 lei.

Meet you there!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu