Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Berea artizanala nefiltrata nepasteurizata 1717

17 octombrie 2017

Berea artizanala nefiltrata nepasteurizata 1717

Berea artizanala nefiltrata nepasteurizata 1717


Produs: Bere artizanala nefiltrata nepasteurizata
Denumire: 1717
Producator: Red City Transylvania
Localitate: Sura Mare, Sibiu
Traditie din 1717


Cantitate: 500 ml
Ingrediente: apa, malt din orz, malt din grau, 2 tipuri de hamei, drojdie
Alcool 4.9%

     Cand am achizitionat aceasta bere am fost avertizat ca este doar pentru un cunoscator, ca nu oricine alege o bere din grau. Intr-adevar este ceva unic si nu cunosc sa fie o alta bere artizanala romaneasca sa fie fabricata cu malt din grau. Defapt, romaneasca poate e prea mult spus. Aceasta bere are origini romanesti, a fost prima data fabricata pe teritoriul Romaniei, apoi s-a intrerupt activitatea si s-a reluat dupa multi, multi ani, la initiativa a 4 tineri, intr-o localitate din Bavaria. Asadar, bere dupa reteta romaneasca, fabricata cu precizie nemteasca.
     Iata si un interviu realizat special cu cei din spatele 1717, pentru cititorii Onucai.


1. Incepand din ce an aveti traditie in domeniu? 
Faptic am inceput sa lucram la proiectul 1717 acum 2 ani si jumatate, insa beraria in care producem berile noastre este o afacere de familie cu o vechime de peste 200 de ani.  

2. In ce an ati inceput practic productia dupa toate certificarile si obtinerea autorizatiilor? 
In 2016 am inceput productia in colaborare cu microberaria din Germania.

3. Sunt dificil de obtinut?
Inca nu am aplicat, deci nu va pot oferi un raspuns din punct de vedere personal, dar din ce stiu de la colegii din breasla, da, este destul de dificil si necesita capital, timp si rabdare. 

4. Cine se afla in spatele micutei voastre afaceri, creierul operatiunilor?
Noi, cei 4 fondatori – 2 din Sibiu, o prietena care locuieste in Germania astfel mereu aproape  de berarie, toti au inca job-urile lor pentru a putea sustine financiar afacerea si cu mine – fiind completati si ajutati constant de familia si prietenii.

5. Cati oameni sunt implicati in procesul de productie?  
Berarul nostru; un al 2-lea berar care este specializat pe partea tehnica si un ajutor de berar a carui pregatire dureaza 3 ani, impusa si organizata de scoala de meserii.

6. In ce procent procesul de productie este manufactura si in ce proportie este mecanizat?
Instalatiile sunt Made in Germany in 1980, astfel dependenta umana este un necesar zilnic si indispensabil.

7. In ce localitate va desfasurati activitatea de productie?  
Un sat din Bavaria.

8. Care este gama voastra de produse? 
RED ALE, berea rosiatica atipica, simbol al orasului Sibiu; WEISS BIER, berea care ne leaga de trecut de pe vremea cand sasii locului faceau acasa berea alba calsica; WEISS PLUS, o bere alba in stil contemporan, surprinzator de racoritoare iar KULT BEER este in editie limitata, aniversara, o reinterpretare a sampaniei cu ingrediente de bere. Toate berile noastre sunt de tip triplu N – Nefiltrate, Nepasteurizate, 100% Naturale.

9. Care este produsul reprezentativ simbolic pentru micuta voastra activitate de productie? 
Fiecare dintre berile noastre sunt egal reprezentative pentru noi, deoarece fiecare are personalitatea proprie si arome desavarsite; acestea plus alte caracteristici le fac sa fie produse simbol.

10. Istorisiti putin tehnica, pasii productiei lui.
Totul incepe de la materia prima, calitatea apei, a malturilor, drojdiilor si hameiurilor folosite. Dupa ce apa a atins temperatura dorita, se introduce treptat maltul maruntit pentru pregatirea mustului de bere apoi se adauga hameiul in ordinea potrivita si in final drojdia. Neavand adaos de zahar, fermentatia dureaza la noi mai mult, cat i-a fost dat de la natura, apoi maturarea intr-un mediu contralat ca dupa 6 saptamani, in unele cazuri si mai mult, sa ne putem bucura de berile artizanale 1717.

11. Prin ce se remarca produsele voastre fata de restul ? Ce au unic ?
Personalitate!

12. V-ati gandit sa va inregistrati produsul, sa il atestati drept un produs traditional?
La momentul productiei in Sibiu.

13. Va ajuta cineva in promovarea produsului dvoastra ? Ati investit in crearea unui logo, etichete, website, promovare online, etc ? Este costisitor ?
Brand-ul cu slogan si tot ceea ce reprezinta astazi 1717 au fost ideile noastre proprii. Idei si schite care ulterior au fost sintetizate de catre un artist si o arhitecta, foarte talentati, in logo-ul si etichetele pe care le avem. Noi ne ocupam de tot ceea ce inseamna promovare atat in mediul online cat si offline, imagine, grafica, vanzari, s.a. Daca nu am fi avut acest set de calitati, imaginea noastra ar fi avut de suferit sau ar fi necesitat o suma considerabila de bani.

14. Ce importanta considerati ca au acestea in succesul micutei voastre afaceri?
Noua ne sunt indispensabile ca si calitatea de nereprosat a berilor pe care le producem.

15. De unde va procurati materia prima?
De la producatori mici locali, din satele invecinate locatiei noastre de productie.

16. Este ea de origine naturala, prelucrata bio/eco? Folositi conservanti si aditivi alimentari?
Avand in vedere poluarea la nivel mondial “bio/ eco” este dpmdv ceva utopic chiar si intr-o zona ferita ca a noastra. Ne mandrim cu faptul ca berile 1717 sunt printre putinele care nu contin zahar adaugat, conservanti sau aditivi ba chiar specificam de fiecare data inclusiv pe etichete faptul ca sunt Nefiltrate, Nepasteurizate si 100% Naturale!

17. Care sunt modalitatile disponibile de achizitionare si livrare a produselor voastre, in ce magazine va gasim?
Oricine are acces la numarul meu de telefon, este postat pe pagina noastra de Facebook/ 1717BereArtizanala. Livram oriunde in tara atat pentru Persoane Juridice dar si pentru Persoane Fizice prin intermediul butonului de Facebook Shop, speram curand si pe website-ul redcity.xyz.  Ca si magazine, atat cele de specialitate – Liquor Store-uri, Top Drinks, Beer’s Point, The Real Beer Shop, Eco Zen, Wine Not, Wine Notes, dar si magazine de produse bio/eco/ traditionale – Bacania Veche, Corner Shop, Natura in Bucate, Bacania dulce, s.a.

18. Care este motto-ul, crezul vostru?
Feed Your Senses!

19. Ce dificultati intampina un mic producator pe piata din Romania?
Dupa aproape un an de activitate, cea mai mare dificultate l-a reprezentat monopolul pe care il detin berile industriale, majoritatea locatiilor avand contracte de exclusivitate. Aceasta nefiind de ajuns, datorita unei legislatii lacunare, marii producatori au inceput la randul lor sa produca beri “Nepasteurizate” sau asa numitele “Romanian Craft Quality” care n-au nicio legatura cu proprietatile si calitatile pe care ar trebui sa le reprezinte acele titluri.

20. Care este feedback-ul din partea cumparatorilor, sunt multumiti de produse si de pret? 
La noi e simplu, calitatea pe care o oferim are acest pret iar clientii – desi in unele cazuri costul unei beri este piperat –, majoritatea, au inteles acest raport!

21. Recomandati-ne si alti mici producatori locali din regiunea dvoastra. 
Rozor producator de Tuica din Marginimea Sibiului. Vila Rihuini care produc un vin fara aditivi in Richis, Sibiu. Topoloveni/ Topoloveana. Luna Solai – uleiuri presate la rece.

22. Cum colaborati, convietuiti cu ceilalti mici producatori romani?
Credeti ca ar fi benefica infiintarea unei asociatii la nivel national care sa va sustina? Ne sustinem prea putin reciproc si doar uniti avem o sansa. 

     "Established in 1717 it appears in the Red City, current town of Sibiu, the first micro-brewery of our teritory which produced artisanal beer. We have transposed into the contemporary a mix of tastes and also of our Transylvanian culture – the craft beers with three well defined N.First N – the beer contains 100% Natural ingredients; ‘Nfiltered – the yeast continues the natural fermentation process in the bottle. Last ’N – ‘Npasteurized, all the healthy enzymes, vitamins, minerals, antioxidants, probiotics, are kept alive.
     All of our beers are certified triple N products and need at least 6 weeks to ferment and mature! Are you aware of what you have been drinking until now?
     We are four friends from Sibiu who had a common dream, to create a beer as it used to be in the beginning, with no hidden ingredients and no shortcuts. Together we have crafted our ales with own strength, vision and know-how in our backyard.
     A family owned micro-brewery from Bavaria more than two hundred years old, have enabled us with their experience through traditional processes, local spring water and ingredients to produce our recipes and achieve the most balanced tripple N artisanal beers you will find in a while!
     Redefine your beer experiences for this is not your average brew. Best served shaken or not, not too cold nor too warm in a glass or straight from the bottle!
     Feed your senses!"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu