Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești

2 iunie 2017

Placinte cu branza de vaci, ceapa verde si marar

Placinte cu branza de vaci, ceapa verde si marar

     Va prezentam o reteta de La Onuca, de placinte cu branza de vaci, ceapa verde si marar.
   
     Reteta pentru 14 placinte:

  • 1 kg faina alba
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • sare
  • apa
  • 1 legatura de marar
  • 4 bucati de ceapa verde
  • 800 g branza de vaci proaspata
     Se framanta astfel incat aluatul sa aiba o consistenta moale, se lasa la dospit aproximativ 1 ora si 30 minute. Se preparat umplutura, se amesteca branza de vaci, ceapa verde, mararul si sarea. Dupa aceea se ia o bucata de aluat de marimea unei linguri, se intinde pe masa acoperita cu faina, se pune o lingura de compozitie, se strange, se impatura si apoi se intinde din nou cu un facalet. Se prajeste intr-o "lespede" (tigaie) cu o lingura de ulei incins bine. Se serverste cu "groscior" (smantana) deasupra. Onuca astepta intotdeauna primavara sa apara "buruienile" (loboda) ca sa ii faca bunica placinte cu branza si buruieni. Pofta mare!


Grupul micilor producatori artizanali si de produse traditionale romanesti

Grupul micilor producatori artizanali si de produse traditionale romanesti

 
Va invitam sa va alaturati unui grup in care se doreste apropierea si interactiunea intre micii producatori artizanali si de produse traditionale romanesti, precum si intre iubitorii acestor tipuri de produse. Asadar, va invitam sa adaugati si alti membri cunoscuti ca fiind producatori sau consumatori de produse locale, bio, eco, va invitam de asemenea sa publicati poze si descrieri despre ceea ce produceti, interactionati si alcatuiti o comunitate, pentru ca doar asa putem creste sanatos impreuna!


Grup creat de "La Onuca" https://laonuca.blogspot.com

14 mai 2017

Am fost la Targul Cetatii din Tg Mures

Am fost la Targul Cetatii din Tg Mures


     Intre 11-14 mai 2017 a avut loc la Tg Mures Street Food Feast, organizat in cadrul Targului Cetatii din Tg Mures, pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale urbei. Am fost si noi sa vedem ce se intampla si impresia generala a fost placuta.

Pituca de casa si iaurt facut acasa La Onuca

Pituca de casa si iaurt facut acasa La Onuca


     Ne mandrim cu prima noastra paine facuta acasa. Ingrediente simple si naturale, adica faina, drojdie si apa, dar, desigur, de asemenea caldura familiala. Cautam sa ne perfectionam, sa facem si paine cu maia.


    Ca si sugestie de prezentare/servire, va propunem si un iaurt facut acasa, destul de simplu, cu un lapte pasteurizat si o cultura de bacterii selectionata dintr-un iaurt din comert care sa fie "samanta" pentru noul iaurt.