Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Am fost la editia 2 a Targului Cetatii din Tg Mures, 13-25 oct 2017

16 octombrie 2017

Am fost la editia 2 a Targului Cetatii din Tg Mures, 13-25 oct 2017

Am fost la editia 2 a Targului Cetatii din Tg Mures, 13-25 oct 2017



     Weekendul acesta a avut loc cea de-a doua editie a Targului Cetatii din Tg Mures. Aceiasi locatie, insa mai multi producatori prezenti cu standuri de aceasta data, precum si cateva tonete unde sa mananci, ce e drept, nu cu mult mai numeroase decat la cealalta editie.

     "Targul Cetății își propune să încurajeze consumul de produse alimentare locale, să sprijine micii producători și să promoveze oferta acestora în rândul consumatorilor."

     A fost o atmosfera frumoasa. Lume curioasa, producatori veseli ca au ocazia sa isi prezinte rodul trudei. Am discutat cu unii dintre comercianti si i-am gasit multumiti, bucurosi, incantati ca la Tg Mures au gasit lume deschisa si cu sete de evenimente. Din pacate la noi in oras nu au loc frecvent evenimente culturale majore, suntem ocoliti de mari artisti sau turnee nationale.

     "Târgul Cetății este cel mai mare târg de produse alimentare locale organizat vreodată la Tîrgu Mureș. Producători din Mureș, județele învecinate: Brașov, Cluj, Alba, Bistrița, Sibiu, Harghita, Suceava, dar și din alte zone."

     Dar, uite ca se poate. Prin eforturile dnei Manoila Cristina. Ne putem imagina cat efort este nevoie, ce capacitate de organizare trebuie sa detii, cat de greu e sa aduni la un loc mici producatori, care, in prezent nici macar nu au o asociatie la nivel national, practic zboara dupa vant pe la micile targuri din tara. E greu de asemenea sa ii convingi ca e foarte important pentru ei si imaginea lor sa fie prezenti la astfel de evenimente, e greu si pentru ei sa achite pana la urma taxe de participare deloc mici, plus transport, cazare, etc, sume care nu au garantia ca si le pot recupera din vanzari, si de aici oreturile destul de ridicate la tarabe, justificate totusi de calitatile si naturaletea produselor, dar adta poate deveni o discutie fara sfarsit :) .

     Au onorat cu prezenta le eveniment producatori precum: Berea Lăpuşna, Casa Gorea, Dealurile Uilei, Ferma Nealcosa, Fructe de padure Chihereana, Galffis Chocolates, Lavanda Montana Transylvania, Lavanda Victor, Levendula Virag, Livezile Dobrinoiu, Luna Solai, Magazinul de miere Kepes, Manufactura De Brânză, Mica Ilinca, Petry, Prepelițele lui Holi, Siropuri si dulceturi de la Hajni, Valeputna, Vitafruct Ribes.

    S-au putut gasi: "brânzeturi și preparate din carne, legume, fructe, miere, pâine și produse de panificație, conserve, gemuri, siropuri, sucuri, mirodenii, băuturi spirtoase, bere și vin, ulei de primă presă, semințe și multe alte bunătăți autohtone."

    Una peste alta felicitari organizatorilor, a fost o atmosfera placuta, intr-un cadru frumos, ne-a placut, am venit acasa cu o multime de bunatati naturale din carne fara conservanti sau aditivi de la Ferma Nealcosa, dulcetiri si un interesant sirop de trandafiri de la Omas Rezept pe care suntem curiosi sa il gustam, legendara bere nefiltrata nepasteurizata din grau 1717 de la Sibiu, sirop de levantica si gem de caise cu levantica de la Lavanda Montana Transylvania cu care am purtat o foarte frumoasa conversatie legata de proiectele de voluntariat si educationale pe care le mai intreprind, ne-am incalzit si revigorat cu un cidru fiert de la Harvester Cider si am mancat clatite De La Nu Stiu Cine.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu