Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Cosmeticele naturale BlueScent

6 octombrie 2017

Cosmeticele naturale BlueScent

Cosmeticele naturale BlueScent


Produs: Cosmetice naturale

Denumire: BlueScent

Familia: Claudia Maxim

Localitate: Iasi



     Cosmeticele naturale. Femeile au apelat dintotdeauna la fel de fel de metode pentru a atrage privirile, a-si ascunde defecte, pentru a fi frumoase, sau pur si simplu pentru a se simti bine cu ele insele. Nu are rost sa mai insiruim tertipuri care astazi ne-ar parea de neconceput sau de neacceptat precum vopsirea parului cu urina, o tehnica de lux acum zeci de ani.
     Asa am evoluat si am ajuns la o adevarata industrie in sfera cosmeticii, una foarte, foarte profitabila.
     Dar, cum evolutia este, ca in orice din natura, una ciclica, se revine la metodele conventionale, traditionale, naturale de preparare a preparatelor de infrumusetare. Unii ar spune ca nu este deloc convenabil, insa, chimicalele ieftine si nestiute de pe raftul oricarui magazin sunt ele mai benefice pe termen lung?
     Cosmeticele naturale sunt ceva aparte, unele dintre ele nici nu stiam ca exista in forma respectiva, cum este pasta de dinti, care defapt este o cutiuta de praf.
     Prin amabilitatea dnei Claudia Maxim am fost placut surprinsi atunci cand am primit o cutie mare, plina de felurite preparate marca BlueScent, din care am inceput sa incercam rand pe rand.
     Deja ne simtit foarte bine sa folosim zilnic crema antiimbatranire, care reda pielii o catifelare dupa doar o scurta perioada de utilizare, apa de gura cu un bogat gust floral si proprietati igienizante si antiseptice pe care suntem curiosi sa le urmarim in timp, sapunul de manufactura presat la rece cu unt de shea cu o proprietate foarte buna de degresare, samponul impotriva caderii parului si balsamul de par care confera deja dupa doar cateva saptamani de utilizare o senzatie matasoasa. Nu putem decat sa ne bucuram ca BlueScent ne-a nimerit foarte bine cu samponul, Onuca fiind intr-o perioada de refacere dupa nastere, perioada in care se pierd multe fire de par, iar barbatul casei nu se lauda cu o podoaba capilara foarte bogata :) .
     Inca ne vine greu sa ne obisnuim cu pasta de dinti cu un puternic gust de plante, de asemenea, deodorantul crema are o forma de prezentare atipica fata de ce suntem obisnuiti, insa suntem ambitiosi si curiosi sa ii vedem efectul, nu doar sa judecam dupa gust sau miros. Pe general odorii si aromele sunt potrivite atat femeilor cat si barbatilor, sunt placute, sunt plante, iar originea lor indigena sau chiar exotica nu fac aceasta experienta sa fie decat interesanta. Noi suntem fascinati.
      In continuare, BlueScent ne ofera o bogatie de informatii in ce priveste continutul cosmeticelor, originea ingredientelor, proprietatile lor. O nota foarte profesionista, iar noi, ca medici, nu putem decat sa apreciem paleta larga de informatii oferita pentru fiecare produs in parte, care denota ca producatorul este inzestrat cu cunostinte de biochimie.
      Va invitam sa cititi, sa va documentati si bineinteles sa achizitionati produsele BlueScent si sa le incercati. Este o adevarata experienta.


     "Balsam de buze-balsam intens reparator. Balsam de buze nuantator, hidratant, hranitor, repara buzele crapate si uscate. Culoarea nu este atat de intensa ca cea a a unui ruj ,lasa pe buze doar o umbra de culoare,insa este extrem de naturala si placuta. Pigmentii minerali, complet naturali, ofera un luciu frumos, cu efect de gloss, dand senzatia de volum. Compozitie: unt de shea, unt de cacao, ceara de albine, ulei de galbenele (macerat in ulei de migdale), ulei de ricin, pigment mineral, vitamina E, parfumant complet natural din fructe de padure. Toate unturile si uleiurile din compozitie sunt presate la rece. Este extrem de hranitor, cu efect intens reparator, o binecuvantare pentru buzele uscate si crapate, lasandul-le moi si catifelate. Untul de cacao impreuna cu untul de shea, baza pentru acest balsam minunat, ofera ingrijirea perfecta, au si factor natural de protectie solara, aparand astfel buzele de efectele nocive ale ultravioletelor. Untul de cacao, intensifică regenerarea, întăreste rezistența pielii conferindu-i aspect catifelat. Stimulează producția de colagen, are un conținut ridicat de antioxidanți (contine acid stearic, palmitic, linoleic, omega 6, omega 9, polifenoli, teobromina, squalane, fitosteroli). Untul de shea, hidratează intens pielea uscată a buzelor ajutând la refacerea celulelor, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată prin efectul său calmant, emolient, antiinflamator, stimulează producția de colagen. Ceara de albine exercită asupra pielii, în mod natural, o acțiune dezinfectantă, cicatrizantă si nutritivă. Uleiul de galbenele (macerat in ulei de migdale) are actiune cicatrizanta, tonica, antiiritanta,emoliaza pielea uscata si fragila a buzelor,lasandu-le moi si catifelate. Vitamina E netezeste și reface epiderma, contribuie la accelerarea efectului ezimelor. Antioxidant, promovează epitelizarea. Bogat in antioxidanti, uleiul de ricin presat la rece este ideal pentru ingrijirea buzelor fiind un emolient de exceptie. Pigmentii minerali, complet naturali,ofera un luciu frumos, cu efect de gloss, dand senzatia de volum."


     Laurus - sapun cu ulei de dafin, neem si galbenele - Bluescent. Ingrediente: Uleiuri si unturi saponificate din: unt de cocos, unt de shea, macerat uleios din frunze de dafin in ulei de masline extravirgin, ulei din fructe de dafin presat la rece, ulei de ricin, macerat uleios de galbenele in ulei extravirgin de masline, ulei de neem, apa florala de lavanda, ulei esential de dafin, ulei esential de lavanda.


     Marigold - sapun supercremos cu galbenele, catina si matase - BlueScent. Crème de la crème, un sapun luxos, fin ca matasea cu ingrediente premium, ce va rasfata si multumi cele mai exigente gusturi. Potrivit pentru ten,maini si corp. Ingrediente: uleiuri si unturi saponificate din: unt de cocos, unt de shea, macerat uleios de galbenele in ulei extravirgin de masline (minim 35% din compozitie), ulei pur de catina presat la rece, ulei de ricin, unt de cacao, ceara de albine, ulei de chimen negru, apa florala de lavanda, lanolina, fibre de matase, ulei esential de lavanda, listea citrata, lemongrass. Toate uleiurile sunt extravirgine, presate la rece. Gramaj: 110-115 gr.



     Karite Silk - sapun din unt de shea saponificat imbogatit cu fibre de matase - BlueScent. Karite Silk are foarte putine ingrediente, insa cu totul aparte si de o calitate exceptionala: 90% unt de shea nerafinat, handkrafted, fibre de matase naturala hidrolizate, ulei de ricin, ulei virgin din nuca de cocos, apa proaspata de izvor, ulei esential de ylang ylang si may chang. Ce il face deosebit este procentul foarte mare de unt de shea, practic este unt de shea saponificat imbogatit cu proteine din matase. Senzatia este absolut incredibila,de o moliciune si o finete rar intalnite la un sapun. Formeaza o spuma extrem de cremoasa, fina si catifeata. Untul de shea este compus în principal din acid palmitic, acid stearic, acid oleic, linoleic și dintr-o fracțiune nesaponificabilă intr-un procent ridicat, pana la 16%, ce ramane libera in sapun si îi confera proprietati hidratante și emoliente de exceptie. Conține vitaminele A, D, E și F, fitosteroli,alantoina, antioxidanți, acid cinamic. Untul de shea, sau untul de karite are proprietati exceptionale in vindecarea, mentinerea sanatatii si tineretii pielii: este antiinflamator datorita continutului in acid oleic si esteri ai acidului cinnamic, calmează iritaţiile, reduce roşeaţa, hrăneşte pielea în profunzime și menține nivelul optim de hidratare datorita polifenolilor, este regenerator cutanat, epitelizant, facilitează cicatrizarea, antibacterian, protejează pielea de factorii externi. Este un produs antiaging de exceptie,este antioxidant,protejeaza impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea pielii, favorizeaza regenerarea celulara si producerea nturala de collagen. Proteinele din matase contin 28 de aminoacizi printre care, glycina, alanina, serina, tyrosina, de o importanta deosebita in ingrijirea pielii. Acestia stimuleaza formarea colegenului, confera elasticitate si previn deshidratarea pielii. Confera produselor in care sunt incorporate o tusa inconfundabila, matasoasa, fina si satinata. Rasfat pur pentru toate tipurile de piele. Culoarea este data de procentul mare de proteine din matase!


     Bio-Shampure - sampon impotriva caderii parului cu efect regenerant, revitalizant, antimatreata – BlueScent. Bio Shampure este un produs nou si inovator, sampon 100% vegetal, 100% natural, 100% bio si are un efect estetic similar celui din comert, nu lasa parul incarcat ca un sampon solid de tip sapun. Este varianta lichida a samponului pulbere Bio Shampure, imbogatita cu ape florale integrale, organice, din urzica, nuc si tei. Impreuna cu pulberile din plante si tensida de cocos, formeaza o suspensie coloidala inchisa la culoare, cu o putere spumanta superioara, ce nu degreseaza firul de par in exces, curata cu delicatete si reface echilibrul hidrolipidic al firului de par. Contine: hidrolat de urzica, hidrolat din frunze de nuc, hidrolat de tei, apa natural alcalina(PH 9), pulberi din plante fin macinate de shikakai, reetha, sidr, amla, bhringraj, brahmi, methi, saponine din yucca, tensida solida din nuca de cocos, lapte praf din migdale, pulbere de adragant, conservant natural agreat Ecocert pentru cosmeticele bio. Shikakai inseamna literal tradus ,,fructe pentru par``. Pentru spalarea parului se folosesc pastaile macinate foarte fin. Acestea contin saponine naturale care produc spuma atunci cand sunt amestecate cu apa. Pulberea de shikakai este un conditionant natural, indeparetaza murdaria cu delicatete, are un PH scazut fiind astfel recomandat pentru scalpul foarte sensibil, care nici macar sapunul natural nu il tolereaza. Pe langa spalare, trateaza infectiile fungice, detoxifica pielea capului si foliculii de par, stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului, abunda in antioxidanti, vitamina C, vitaminele A, D, E şi K, vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului. Este antiinflamatoare, antiseptica, combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului. Methi (trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului, prevenind calvitia, repara si previne aparitia firelor despicate. Pulberea de Reetha (sapindus mukorossi) contine saponine naturale care in contact cu apa fac mai multa spuma decat shikakai, de aceea ele sunt folosite impreuna. Pe langa spuma, este un conditionant natural, ajuta la descalcirea parului si previne formarea matretii. Sidr este astringent si bogat in saponine, calmeaza mancarimile scalpului, inlatura matreata, fixeaza culoarea dupa vopsirea cu henna si indigo. Da in acelasi timp volum si protejeaza cuticula firului de par de intemperii, frig, soare, vant, smog. Amla revitalizeaza si reintinereste fantastic parul, previne caderea si incaruntirea prematura, inlatura matreata,conditioneaza si stimuleaza cresterea. Eclipta alba sau Bhringraj cum este cunoscut in India, este utilizat in medicina ayurvedică contra caderii parului.. Este cea mai valoroasa planta cunoscuta pentru a prevenirea albirea si calvitia prematura. Chiar daca s-a pierdut o parte din par, extractul de Bhringraj va stimula foliculi in stare latenta sa produca noi fire de par. Datorita capacitatii de stimulare si antioxidare, brahmi este de nelipsit in tratamentele naturale pentru cresterea si intretinerea sanatoasa a parului. Previne si stopeaza caderea parului, incetineste ritmul de incaruntire, este de un real ajutor pentru inlaturarea matretii. Imbunatateste starea scalpului uscat si iritat, cauza frecventa pentru aparitia matretii. Puterea de spalare a plantelor este intensificata prin adaosul de saponine naturale, certificate Ecocert din planta numita Yucca schidigera si de tenside lavante extrase din nuca de cocos. Acestea produc o spuma abundenta, foarte placuta si oarecum asemenatoare cu al sampoanelor din comert. Laptele de migdale este exceptional de hidratant pentru par, inmoaie duritatea apei calcaroase, ofera parului o multime de nutrienti ,vitamine si acizi grasi esentiali, il lasa catifelat si hidratat. Pulberea de adragant este o substanta complet naturala provenita din seva arborelui Astragalus gummifer, ce creste in Orintul Mijlociu, Turcia, Siria, Iran. Seva este uscata apoi pulverizata. Adaugat in compozitii apoase formeaza solutii coloidale si le creste vascozitatea. Hidrolatul de urzica este tonicul ideal pentru par,reda stralucirea si rezistenta firului de par, stimuleaza cresterea si previne caderea parului, reechilibreaza scalpul gras, previne formarea matretii, textureaza firul de par fin si lipsit de vitalitate. Remediu ancestral, extractele din frunze de nuc conţin uleiuri volatile, vitamina C, minerale, taninuri, flavonoide ,juglona si sunt un remediu extraordinar impotriva caderii parului. Stopeaza caderea parului, il regenereaza, parul devenind stralucitor, matasos, revigorat. Hidrolatul de tei este un conditionator extraordinat pentru par, reduce electricitatea statica si ajuta la descalcirea lui. Conservantul folosit este unul aprobat Ecocert pentru produsele bio. Perioada de valabilitate a samponului este de 3 luni pastrat in mediul ambiant,in loc racoros, ferit de lumina si umezeala, inchis etans. Samponul nu contine sulfati, tensida de cocos este o tensidă blândă, cu potențial iritativ foarte scăzut, extrasa din ulei de cocos şi face parte din familia betainelor, fiind potrivită atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Este un ingredient aprobat pentru produsele de igienă şi îngrijire bio certificate. Samponul este ambalat in recipient albastru cobalt, prevazut cu capac disc top, pentru o dozare usoara. Desi este un produs 100% natural, poate da alergii, faceti un test de toleranta mai intai, daca dupa 24 de ore nu apar efecte adverse, puteti sa il folositi in siguranta. Gramaj: 260 ml.



     Raw Skin Food - crema de corp hidratanta, fermizanta, supernutritiva - BlueScent. O crema de corp savuroasa, cu o textura foarte usoara, semifluida, ce lasa pielea fina ca matasea, cu proprietati hidratante, calmante, elasticizante, antiimbatranire. Este indicata pentru toate tipurile de piele. Ingrediente: apa florala de musetel, apa florala de lavanda, apa florala de galbenele, ulei extravirgin de cocos, ulei extravirgin de avocado, ceara emusifianta aprobata Ecocert pentru cosmeticele bio, uree, pantenol, acid hialuronic, proteine din matase, inulina, conservant natural aprobat Ecocert pentru cosmeticele bio, uleiuri esentiale. Apa de musetel are efecte profund calmante si relaxante petru orice tip de piele. Este antiinflamatore si imbunatateste vizibil aspectul pielii. Apa de galbenele, este un tonic minunat pentru piele. Are proprietati antiseptice, antiinflamatoare si astringente. Imbunatateste elasticitatea, calmeaza pielea inflamata si ii uniformizeaza aspectul. Catifeleaza pielea aspra si o netezestel, reduce daunele cauzate de radicalii liberi si de expunerea la soare, intarzie imbatrinirea ei. Hidrolatul de lavanda poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, sensibila, uscata, grasa, piele iritata, pielea delicata a bebelusilor. Este regenerant, cicatrizant, reduce imperfectiunile pielii. Calmeaza iritatiile si mancarimile, are o o puternica actiune antifungica si antimicotica. Uleiul extravirgin de cocos este hidratant, emollient, hraneste si regenereaza pielea, cu un puternic efect antiaging face minuni pentru pielea uscată, descuamată sau aspră. Are proprietăți antibacteriene și antifunfice, este puternic antioxidant, amelioreaza diverse problem de piele, eczema, psoriazis, dermatite, contribuie la restaurarea barierei hidro-lipidice a pielii. Uleiul de avocado este bogat de vitamine, precum complexul de B-uri, A, C, E, D, K si de minerale, cum ar fi calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. Vitaminele A, D si E joaca un rol important in regenerarea celulara si au, in acelasi timp, functia de agenti antibacterieni si antiinflamatori. Stimuleaza productia de colagen si este de pana la patru ori mai bogat in vitamina E decat uleiul de masline. Hidrateaza profund orice tip de piele si previne imbatranirea, atenueaza celulita si vergeturile, este hidratant, emolient, antirid, cicatrizant, antibacterian. Uleiul de avocado calmeaza senzatia de mancarime si uscaciune si previne deshidratarea cauzata de factorii de mediu, de schimbarile climatice sau de expunerea la soare. Vitamina B5 este esentiala pentru organism. Precursorul vitaminei B5 este panthenolul, care odată ce pătrunde în piele se transformă rapid în acid pantotenic, cu rol important în activitatea celulelor și a țesuturilor. Incorporat in produsele pentru piele, stimulează sinteza keratinocitelor și proliferarea fibroblastelor, celule constitutive ale epidermei, favorizând astfel vindecarea leziunilor şi accelerarea regenerării pielii, în plus, crește nivelul de hidratare și are efect anti-inflamator, cicatrizant, hidratant forte. Proteinele din matase sunt extrase chiar din matase. Adaugate in crema, formeaza un film invizibil la suprafata pielii cu dublu rol de hidratare si de protectie. Ofera o senzatie incredibila de catifelare si moliciune. Componenta principala, sericina, are capacitatea de a se lega de moleculele de apa si de a le transporta adanc in piele. Avand o masa moleculara foarte mica, patrund in straturile profunde ale pielii, oferind o hidratare de durata. Pe langa hidratareare si proprietati protectare, antirid si de elasticizare a pielii. Acidul hialuronic are capacitatea de a atrage şi reţine o cantitate mare de apă, această capacitate, printre altele, conferă volum şi elasticitate pielii. Este refermizant şi tensor, tonifică stratul superior al pielii, redensifică și restructurează țesutul cutanat, este catifelant, netezește pielea. Urea este un factor natural de hidratare a pielii si este produsa în mod natural în piele. Pielea normală conţine aproximativ 1% uree, în timp ce în pielea uscată există un deficit de uree. Persoanele cu dermatită atopică şi pacienţii cu psoriazis au pielea cu un conţinut mai redus de uree. Contribuie la regenerarea celulara, hidrateaza in profunzime prin capacitatea deosebita de a mentine apa in straturile pielii. O crema de corp, oricat de bine ar fi formulata nu o a aiba efectul asteptat daca nu sunt inclusi cativa pasi esentiali in rutina de ingrijire. Exfolierea este poate cea mai importanta etapa in ingrijirea pielii. Daca pielea nu este exfoliata, in timp, ajunge sa stranga tot mai multe celulele moarte la suprafata si sa devina aspra, terna, fara stralucire. Astfel, crema de corp, oricat de buna ar fi, nu patrunde in profunzime in piele si ingredeintele benefice nu isi fac efectul. Crema se absoarbe cel mai bine in piele si are cele mai bune efecte, daca este aplicata imediat dupa dus, cand porii sunt deschisi. Masajul usor si indelung o face sa patrunda mai bine in piele. Aplicarea regulata consolideaza efectele in timp. Crema este valabila 3 luni de la preparare, in lor racoros, de preferinta in frigider.

     Silk Finish - Balsam pentru par cu proteine din matase si Keratina –BlueScent. Balsamul este preparat cu 100% ape florale integrale, cu beneficii maxime pentru par. Este un balsam intens, concentrat, care face parul mai usor de pieptanat atunci cand este umed, reduce electricitatea statica, imbunatateste luciul si volumul, imbunatateste textura chimica a parului deteriorat de la caldura, face parul mai moale si mai hidratat. Aplicat dupa spalarea parului cu Bio-Shampure, parul ramane extrem de matasos, cu un luciu ca de oglinda. Poate fi folosit pentru orice tip de par insa este in special indicat pentru parul normal, uscat, deteriorat de la vopsiri sau tratamente agresive repetate, agresat de factorii de mediu, cu varfuri despicate, parul pe care se foloseste placa intens. Ingrediente: apa florala de tei, hidrolat de urzica, extract de amla, methi si shikakai in ulei de cocos, ceara conditionatoare derivata din ulei de rapita si palmier, keratina vegetala, extract din miere de albine, proteine din matase, panthenol (provitamina B5), conservant natural agreat Ecocert pentru produsele bio, ulei esential de ylang-ylang. Apa florala de tei da stralucire si fortifica firul de par. Aroma florilor de tei combinata cu uleiul de ylang-ylang da o nota florala luxurianta si extrem de placuta balsamului. Hidrolatul de urzica este tonicul ideal pentru par, reda stralucirea si rezistenta firului de par, stimuleaza cresterea si previne caderea parului, reechilibreaza scalpul, previne formarea matretii, textureaza firul de par fin si lipsit de vitalitate. Combinatia de extracte din amla, methi si shikakai o gasiti in produsul Amla hair Elixir, atat de apreciat de voi. Este un revitalizant forte al firului de par, ii confera volum si stralucire, intarzie incaruntirea parului, disciplineaza parul cret si ondulat. Ceara conditionatoare este elementul cheie care face diferenta. Este un produs cuaternar catoinic, incarcat pozitiv si care adera la suprafata firului de par. Parul virgin (in sensul de par natural, nevopsit, netratat nedecolorat) are un Ph de 3,7-3,9 si este incarcat negativ. Cu cat parul este mai deteriorat sau tratat cu atat mai mare este ph-ul si sarcina negativa si prin urmare are mai mare nevoie de balsam. Ceara conditionatoare fiind incarata pozitiv, este atrasa de sarcina negativa a firului de par. In momentul in care balsamul este clatit din par ceara protejeza pana la urmatoarea spalare cand va fi indepartata prin spalarea cu sampon. Imbunatateste textura parului si controlul static, reduce forta de pieptanare pe parul umed si uscat si face parul mai moale si mai usor de gestionat. Keratina vegetala este o substanta de natura proteica, extrasa din grau, compusa din aminoacizi similari cu cei din firul de par. Are o masa moleculara extrem de mica ce ii permite sa patrunda in firul de par si sa il repare din interior. Protejeaza firul de par de efectele negative are coafarii intense, pieptanatului intens, expunerii la soare, decolorarii, vopsirii etc. Mierea nu este adaugata ca atare ci este un derivat din miere, destinat special ingrijirii parului, cu o afinitate buna cu keratina, contribuie in mod semnificativ la imbunatatirea structurii parului, face parul mai usor de pieptanat, disciplineaza parul cret si rebel. Proteinele din matase aduc un plus de stralucire si o finete deosebita firului de par. Ofera o hidratare intensa si ii imbunatateste textura. Panthenolul este un produs fantastic in produsele de ingrijire pentru par dupa care s-a creat o intreaga linie de ingrijire a parului. Provitamina B5 este un costituient major al parului nostru si are proprietati emoliente si lubrefiante, previne despicarea si ruperea varfurilor. Adera cu usurinta la firul de par, imbracandu-l, netetindu-l si conferindu-i stralucire. Uleiul de ylang-ylang stimuleaza cresterea parului si este un balsam natural. Pentru un par de lungime medie este suficienta o cantitate cat marimea unei migdale. Se aplica pe parul ud, dupa spalarea cu sampon, se lasa sa actioneze 3-5 minute apoi se clateste cu apa calduta. Este valabil 3 luni pastrat in loc racoros si se prepara in momentul lansarii comenzii. Gramaj: 160 ml.



     Fleur D´alun - deodorant natural crema. Fleur D´alun este un deodorant cremos, usor de aplicat, care se absoarbe destul de repede in piele, nu pateaza hainele, nu raman urme albe, miroase proaspat, a plante si, cel mai important, ofera un control sigur și natural al mirosurilor corpului. Este eficient minim 12 ore in conditii normale de temperatura si efort.
Fata de varianta Dynamic Deo, este imbunatatit cu 2 active deodorante naturale foarte eficiente, farnesol si zinc ricinoleate, ce ii da o eficienta sporita. Mirosul este agreabil, ierbos, potrivit atat pentru femei cat si pentru barbati. Contine: unt de shea nerafinat, handcrafted, unt de cacao presat la rece, ulei de cocos virgin, pulbere de alaun, farnesol, zinc ricinoleate, amidon de tapioca, ulei esential de tea tree palmarosa si lavanda. Este un preparat anhidru, nu contine conservanti. Deodorantul este un produs cosmetic indispensabil. Insa majoritatea deodorantelor conventionale, vin la pachet, pe langa eficienta oferita si cu atat de controversatul clorhidrat de aluminiu. Fleur D´alun este un deodorant 100% natural,nu contine SLS, parabeni, clorhidrat de aluminiu sau arome sintetice. Este un deodorant, nu antiperspirant , întrucât transpiraţia este un proces natural şi sănătos prin care pielea racoreşte organismul şi nu este indicată blocarea acesteia. El acţionează asupra bacteriilor de la nivelul pielii, neutralizând mirosul neplacut. Aproape toate antiperspirantele conventionale contin cantitati mari de clorhidrat de aluminiu si chimicale care impiedica producerea transpiratiei. Glandele sudoripare de la nivelul axilei permit corpului sa elibereze toxinele dar si sa regleze temperatura prin eliberarea transpiratiei. Blocarea acestui mecanism natural cu un antiperspirant poate cauza cresterea numarului de toxine din corp ceea ce poate agrava sau produce probleme serioase. Nu transpiratia este cea care miroase, ci bacteriile produse la nivelul axilei. Fleur D´alun, este un deodorant cremos, usor de aplicat, care se absoarbe destul de repede in piele, nu pateaza hainele, nu raman urme albe, miroase proaspat,a plante si, cel mai important, ofera protectie impotriva mirosurilor neplacute cel putin 12 ore. Eficienta ii este data de 3 active deodorante: pulbere de alaun, farnesol si zinc ricinoleate. Piatra de alaun este o sare, si se gaseste in natura sub forma de cristale translucide, inodore. Este 100 % naturala si provine din minele de alaun, cele mai importante se gasesc in India, Siria, Egipt. Are multiple proprietati: inhiba dezvoltarea bacteriilor, opreste sangerarile in cazul micilor taieturi, strange porii si reduce transpiratia fara sa o blocheze, prezinta un risc alergenic scazut, este foarte buna pentru pielea sensibila. Piatra de alaun nu este un antiperspirant, pentru ca nu impiedica procesul fiziologic al transpiratiei prin care toxinele se elimina din organism, ci doar impiedica proliferarea bacteriilor ce provoaca mirosuri neplacute. Lasa pielea sa respire,nu blocheaza porii. Farnesolul este o componentă naturala regăsită în numeroase uleiuri esenţiale cum ar fi: trandafir, palmarosa, citronella, mosc, neroli, ylang-ylang. Datorita proprietatilor puternic bactericide si dezodorizante este actioneaza sinergic cu pulberea de alaun, marind eficienta deodorantului. Zinc ricinoleate este un activ cosmetic deodorant si absorbat de mirosuri obtinut din ulei de ricin si oxid de zinc. Este un agent deodorant foarte eficient, nu inhibă transpirația, care este un proces natural și necesar, neutralizează mirosurile produse de descompunerea bacteriană, astfel, împiedică formarea mirosului caracteristic de transpirație. Uleiul de tea tree este un antibacterian puternic, cu spectru larg
antifungic, purifiant, antiseptic. Uleiul esential de palmarosa are proprietăți antibacteriene și antifungice de excepție. Aplicati o cantitate mica la axila si masati usor pana la patrunderea uleiurilor in piele.In timp ce unturile intra in piele,la sprafata raman particule minuscule de saruri,care la un moment dat,datorita umiditatii din zona se topesc. In scurt timp,pielea ramane hidratata si catifelata. Nu este indicata persoanelor alergice la vreunul din ingrediente. Se pastreaza in mediul ambiant,la temperaturi sub 25 de grade. Gramaj: 60 ml.



Renovage - crema antiaging, antirid, regenerativa - BlueScent. Un ten ingrijit (din timp) poate arata minunat si la 50 de ani. Pentru asta,o simpla crema antirid nu este de ajuns. O crema antiaging trebuie sa cuprinda mai multe aspecte: hranirea pielii in primul rand cu nutrienti de calitate, sa contina antioxidanti care sa combata radicalii liberi, sa aiba in compozitie principii antirid, vitamine, elemente hidratante, elemente catifelante ce imbunatatesc aspectul pielii, etc. Mergand pe aceste principii, Renovage este o crema antiaging cu totul deosebita, lejera, fina, matasoasa, ce se absoarbe imediat in piele si lasa o senzatie incredibila. Efectul imediat este reducerea ridurilor si imbunatatirea vizibila a aspectului pielii, iar efectul pe termen lung este incetinirea procesului de imbatranire si regenerarea ei. Poate fi folosita ca si crema de zi sau de noapte pentru toate tipurile de piele. Este o excelenta baza pentru machiaj. Desi este o crema lejera, este in acelasi timp bogata si onctuoasa. Ingrediente: Ulei de argan, ulei de primula, unt de shea, ulei de iasomie, apa de trandafir, elastina, colagen, liponanozomi antioxidanti, fitoretinol, hexapeptide, coenzima Q10, proteine din matase, zanthalene, liponanozomi de acid hialuronic, extract de acmella, isoflavone, resveratrol, pulbere hidrolizata din perle de apa dulce, emulsifiant vegetal derivat din ulei de masline, melanj de substante aromatice complet naturale ce inhiba proliferarea microbiana, uleiuri esentiale. O compozitie premium si exclusivista intr-o crema handmade. Ok,veti zice, insa pot cumpara de pe piata o crema cu aceiasi principii active. Sigur insa diferenta majora este ca o crema din comert, pe langa ingredientele active, contin o multime de substante de umplutura, 90 % apa, cel putin 3 tipuri de parabeni si parfumuri alergene. Alegerea este a voastra. Uleiurile alese ofera o nutritie de calitate superioara pielii. Apa de trandafir este cea mai potrivita pentru ingrijirea zilnica a tenului. Are un continut natural de vitamina C, atat de necesara pentru sinteza de colagen si elastina, reduce ridurile si liniile de expresie, hidrateaza si tonifica. Elastina si colagenul sunt doua proteine extrem de importante pentru ca ne ajuta sa ne pastram pielea fara riduri, tanara si elastica. Cantitatea de colagen scade incepand cu varsta de 20 de ani asa ca este esential sa stimulam pielea sa produsc elastina si colagen, prin aport exterior dar si prin alimentatie, aport de vitamina C, antioxidanti si hidratare. Lipozomii sunt probabil printre foarte putinele ingrediente cometice care combina stiinta si natura pentru a imbunatatii calitatea pielii in conditii de siguranta. Acestia sunt mici sfere microscopice cu membrana lipidica similara cu cea a pielii ce incapsuleaza substanta activa pe care o transporta in acest fel intacta pana la nivel de celula. Liponanozomii antioxidanti sunt formati din liponanozomi de coenzima Q 10 si acid alfalipoic, esentiali intr-o formulare antiimbatranire, cu efect antioxidant si photoaging foarte puternic. Inovatia incapsularii celor doua sub forma de liponanozomi, amplifica foarte mult efectul lor fata de adaugarea in crema in forma clasica asa cum au fost utilizate de zeci de ani. Fitoretinolul este complet natural si este extras din semintele plantei Vigna Aconitifolia si este o alternativa la retinol, stabil in timp si complet tolerabil. Principalul efect este de a stimula producerea de colagen si elastina si de a da luminozitate pielii.De altfel a inlocuit retinolul clasic in mai toate cremele produse de firmele de prestigiu. Hexapeptide -19 este o micromolecula de ultimisima generatie si este regasita in cremele de la cele mai prestigioase branduri. Testele efectuate asupra pielii au demonstrat o actiune asemanatoare botoxului, studiul clinic relevand o reducere a ridurilor de expresie si a liniilor fine cu 38% in doar 28 de zile. Coenzima Q10 este antioxidant forte, recunoscut pentru protecţia deosebită pe care o conferă pielii împotriva îmbătrânirii premature. Favorizează producerea de colagen și elastină. Contribuie la reducerea profunzimii ridurilor. Izoflavonele sunt fitoestrogeni extrasi din plante si sunt noua frontiera a activelor cosmetice. Aplicate pe piele actioneaza asemanator cu hormonul de crestere proliferand cresterea celulara. Rezultatele de laborator au arata ca exista o crestere a sintezei de colagen cu 110% si a elastinei cu 120%, practic au efect de umplere a ridurilor si de reintinerire a zonei ochilor. Aplicate sub forma de nanozomi, patrund in piele mai adanc, mai rapid cu un efect imediat si de durata. Zanthalene este o noutate absoluta in industria cosmetica. Este un extract lipofil din cojile fructului Zanthoxylum Bungeanum, prin metoda CO2, care este un precedeu ecologic, fara solventi sau temperaturi inalte si care pastreaza integral proprietatile plantei din care a fost extrasa. Este certificat Ecocert si este absolut natural. Cunoscut si sub numele Sichuan Pepper este folosit in bucataria asiatica de mii de ani ca si condiment, pentru a mai domoli din iuteala mancarurilor picante si de a calma senzatia de arsura de dupa. In studiile efectuate asupra eficacitatii extractului s-a dovedit ca Zanthalene are o actiune de lifting imediat si o actiune antirid marcanta. Datorita hidroxialchimidelor lipofile, prima senzatie la contactul cu pielea este cea de furnicatura, ca un impuls electric, apoi de relaxare a muschilor subcutanati, efectul de lifting fiind vizibil dupa doar jumatate de ora. Folosit pe termen lung, este un antirid de exeptie, mai ales folosit in combinatie cu alte active antirid. Proteinele din matase sunt extrase chiar din matase. Adaugate in crema, formeaza un film invizibil la suprafata pielii cu dublu rol, de hidratare si de protectie. Ofera o senzatie incredibila de catifelare si moliciune. Componenta principala, sericina, are capacitatea de a se lega de moleculele de apa si de a le transporta adanc in piele. Avand o masa moleculara foarte mica, patrund in straturile profunde ale pielii, oferind o hidratare de durata. Pe langa hidratareare si proprietati protectare, antirid si de elasticizare a pielii. Extractul de acmella (Acmella Oleracea, o planta ce creste in Brazilia) este un activ tensor antiaging si actioneaza prin stimularea functiilor biomecanice ale fibroblastelor, ajuta la reorganizarea structurii dermului si netezeste vizibil suprafata pielii, reduce rugozitatea, mecanismul de baza fiind tensionarea din interior. Acidul hialuronic este unul din cele mai importante active cosmetice si este un hidratant asa zis de bariera,avand o extrem de mare putere hidrofila, o moleclula de acid poate stoca pana la 10000 de molecule de apa. De regula pe piata se gaseste o forma de acid hialuronic cu molecula mare ce nu patrunde adanc in piele ci doar in stratul superficial de la suprafata.In forma de liponanozomi, patrunde mult mai usor in piele si eliberarea treptata asigura o hidratare constanta, profunda si de durata. Resveratrolul este un polifenol natural, antioxidant puternic, cu o capacitate extraordinara de a combate radicalii liberi. Se regaseste in fructe precum afine, mure, struguri negri, cacao, insa in cantitatea cea mai mare o regasim in troscotul japonez. In produsele cosmetice este folosit pentru a combate stresul oxidativ, previne aparitia semnelor de imbatranire, reduce ridurile si estompeaza petele inestetice de pe piele, reduce inflamatia. Este foarte bland cu pielea, fiind potrivit si pentru cea sensibila si iritata. Pulberea hidrolizata din perle de apa dulce este practic un concentrat de aminoacizi si minerale ofera pielii o nutritie de calitate, o regenereaza, o remineralizeaza, da stralucire si previne imbatranirea. Contine in mod natural acid aspartic, treonină, serină, acid glutamic, alanină, fenilalaninei, metionina, valina, leucina, izoleucina, tirozina, glicina, cisteina, esențiale pentru sinteza colagenului și sănătatea pielii. Crema poate fi aplicata ca si crema de zi sau de noapte. Este ambalata in recipient albastru din sticla si contine 55 de ml de produs. Este valabila 3 luni si se prepara in momentul lansarii comenzii. Trebuie tinuta in loc racoros,de preferinta in frigider. Gramaj: 55 ml.




     Biodentis - pasta de dinti naturala, pulbere, cu efect remineralizant, anticarie, antiplaca. Biodentis este o formula completa si inovativa, blanda dar eficienta, pentru protejarea, remineralizarea, repararea smaltului dentar si a dentinei expuse, previne placa bacteriana, tartru si cariile. Are un gust placut, aromat, de plante medicinale. Poate fi folosita si pentru copilasii cei mai mici din momentul in care invata sa scuipe produsul. Contine: pulbere fina de lithothamnium calcareum (o specie de alga rosie foarte bogata in calciu), pulbere fina din plante de: amla, menta, salvie, coada calului, lemn dulce, scortisoara, cuisoare, anason, hidroxiapatita, sarcozinat, carbonat de calciu. Lithothamnium calcareum este o specia de alga ce traieste in anumite zone din Marea Mediterana si Marea Manecii la adancimi de peste 100 de metri. Contine o multitudine de minerale si oligoelemente: calciu, magneziu, cupru, zinc, fier, potasiu, mangan, seleniu, etc. Poate fi utilizat atat pentru remineralizarea pielii,a dintilor sau ca un bogat si valoros supliment almentar. Cei alergici la animalele marine, crustacee, pesti, fructe de mare au interdictia de a folosi acest produs. Adaugat in praful pentru dinti, remineralizeaza puternic dantura, detoxifica cavitatea bucala, reduce sensibilitatea dentara si prin efectul forte usor abraziv, curata dintii si le reda stralucirea. Pulberea din fructe de amla ajuta la intarirea danturii si a gingiilor, are rol antiseptic si antiinflamator, este bogata in calciu si mai ales vitamina C. Menta da un miros si o aroma deosebita prafului, improspateaza respiratia. Coada calului, prin bogatia de minerale completeaza actiunea remineralizanta a algelor marine. Lemnul dulce previne si trateaza afectiunile bucale si are efect puternic antiinflamator. Salvia mentine sanatatea cavitatii bucale,scortisoara si cuisoarele au un puternic efect antiseptic si usor analgezic, dand totodata un gust placut pulberii. Anaosnul da o aroma deosebita pulberii, este un atiinfectios puternic, igienizeaza cavitatea bucala. Hidroxiapatita este un mineral natural prezent in mod normal in smaltul dintilor si in dentina. Smaltul este format din 90% hidroxiapatita iar dentina o contine in proportie de 70%. Particulele de hidroxiapatita sunt bioactive si au capacitatea de a se integra in compozitia smaltului si a dentinei, patrunzand in micile imperfectiuni de la suprafata dintilor,pe care ii repara si ii protejeaza de actiunea distructiva a bacteriilor si acizilor. Hidroxiapatita in sinergie cu celelalte ingrediente, are o actiune rapida de remineralizare a smaltului si a dentinei, realizand ceea ce pana acum se credea imposibil, repararea smaltului dentar doar prin metode naturale, neinvazive. Sarcozinatul este un tensioactiv 100% natural, certificat ecologic ce asigura o minima spumare marind capacitatea de curatare a pulberii. Cum se foloseste: Pur si simpu se presara pulberea pe periuta usor umezita si se periaza dintii, va face o spuma usoara ce va curata eficient, fara sa fie nevoie de alt produs de curatare. Este un produs economic, cantitatea din recipient va asigura cel putin 3 luni de folosinta, cu o frecventa de spalare a dintilor de 2 ori pe zi. E nevoie de o clatire mai intensa a gurii pentru a inlatura toate particulele. Pentru o igiena dentara complet naturala, folositi apa de gura Thymian. Folosita timp indelungat are o actiune remarcanta de remineralizare a danturii, reduce sensibilitatea dentara, previne gingivita, paradontoza si sangerarile gingivale. Este ambalata in recipient albastru cobalt, ce contine 60 de ml de produs.



     Tester Mineral Veil - fond de ten mineral, pudra - BlueScent. Fon de ten pudra, 100% natural cu ingrediente recomandate de dermatologi ce intretin sanatatea pielii, non-comendogenice, antibacteriene si antinflamatoare. Estompeaza porii si imperfectiunile, netezeste liniile fine fara sa incarce, ofera un aspect natural si luminos.  Mai mult, pielea respira in voie, nu este incarcata. Este potrivit pentru toate tipurile de piele,inclusiv pentru tenul predispus la acnee rozacee. Vine in 3 nuante: Ivory, Honey si Amber. Pentru a va gasi nunata perfecta, puteti achizitiona un tester, daca nu se potriveste intocmai ,se pot ajusta nuantele dupa nevoile fiecaruia. Are o textura extrem de fina, catifelata, matasoasa. Este imbogatit cu pudra naturala din matase. Ambalajul are un volum de 10 de ml si contine 1 gram de produs. Nu contine nicio o substanta controversata gasita in cosmeticele conventionale. NU contine talc-care poate fi toxic si cancerigen. NU contine uleiuri minerale-ce acopera pielea ca o folie de plastic, nu o lasa sa respire afectandu-i capacitatea naturala de a-si absorbi umezeala,lucru ce duce la imbatranirea pielii. NU contine conservanti de nici un fel, cele conventionale contin DMDM hidantoină, diazolidinil uree, imidazolidinil uree, methenamine, quarternium-15 și hidroximetilglicinatulsodiu, conservanti ce elibereaza incet dar continuu formaldehida substanta dovedita ca fiind cancerigena NU contine oxiclorura de bismut-ingredient toxic ce cauzeaza iritatii, mancarimi, eruptii pe piele si accentueaza galopant evolutia acneei rozacee. NU contine aluminiu amidon octenil succinat-sare de luminiu toxica pentru sistemul nervos. NU contine propilen glicol- un derivat petrolier toxic pentru sistemul de reproducere,alergen NU contine Miristat de izopropil-ulei sintetic cu potential iritant ce astupa porii,cauzeaza puncte negre si poate declansa o dermatita de contact. NU contine parabeni,( metilparaben, propilparaben, isoparaben, etilparaben, butilparaben)-conservanti gasiti in marea majoritate din tesuturile tumorilor aparute in cancerul de san.


     Remf - unguent cu marul lupului, nuc negru si echinacea - BlueScent. Remf este un unguent terapeutic obtinut din cele mai puternice plante cu eficienta dovedita intr-o gama foarte larga de afectiuni ale pielii: abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament,cancer de piele,rani care nu se inchid,dermatite de contact,hemoroizi,ulcer varicos,candidoze,infectii ale pielii de diferite etiologii,arsuri minore, infectii genitale cu trichomonas, papiloma, chlamidya,muscaturile de insecte, cicatrizarea si tratarea sechelelor dupa interventii chirurgicale complexe, plagi purulente, negi, impetigo, ulcer varicos,herpes. Cum se foloseste:se aplica pe locul afectat de mai multe ori pe zi in strat subtire si se maseaza usor acolo unde este posibil,sau se acopera cu un tifon pana se absoarbe in piele acolo unde nu este posibila masarea usoara a zonei. Este ambalat in recipient din sticla cu un volum generos de 75 de ml. Asa cum se vede si in imagine,are o culoare intensa,verde inchis si un miros placut de lavanda.Este un preparat anhidru,onctuos,si are un termen de valabiltate de cel putin un an de zile. Ingrediente:macerate in ulei de masline extravirgin de:marul lupului,coaja verde de nuc negru,arnica,echinacea,ceara de albine,extract pur si foarte concentrate de galbenele si musetel,ulei esential de lavanda. Raportul de extractie este unul foarte concentrat,de 1:1,pentru a obtine un produs foarte bogat in principi acive si cu eficienta ridicata din punt de vedere terapeutic. Maceratele de arnica si nuc negru au fost obtinute din planta proaspata. Numita marulul lupului,curcubetica,sau buruiana de remf, este o planta extrem de puternica,cu efecte fara egal in flora europeana Marul lupului este o planta controversata,desi este folosita de mii de ani,in medicina populara de pe intreg mapamondul. Primele consemnari despre folosirea ei in scopuri medicinale dateaza de acum 5000 de ani, din Egiptul antic, unde ea era denumita iarba cobrei, intrucat era singurul remediu eficient contra veninului cobrei. Cert este ca administrata intern,fara dozaje si recomandari facute de persoane specializate in terapii naturiste,poate face mai mult rau decat bine.Administrarea externa este insa sigura,fara efecte adverse sau toxicitate. Lista afectiuniler pielii pe care le trateaza este impresionanta:abcese, furuncule, eczeme infectioase rezistente la alte forme de tratament,cancer de piele,rani care nu se inchid,dermatite de contact,hemoroizi,ulcer varicos,candidoze,infectii ale pielii de diferite etiologii,arsuri minore, infectii genitale cu trichomonas, papiloma, chlamidya.muscaturile de insect.Este un antiinfectios si cicatrizant de exceptie in tratarea sechelelor dupa interventii chirurgicale complexe. Uleiul din coaja de nuc negru este obtinut prin macerarea cojilor verzi de juglans nigra in ulei de cocos virgin.Nucul negru este cel mai puternic si cel mai eficient antiparazitar natural, are proprietăţi puternic antimicotice, antiseptice, antiparazitare, antibacteriene şi antivirale. Se foloseste ca adjuvant pentru tratarea ulceratiilor pielii, arsurilor, degeraturilor, plagilor purulente, hemoroizilor, negilor, furunculelor, eczemelor, dermatitelor de contact si in impetigo . Coaja de nuc negru contine juglona,un antifungic dovedit prin cercetari stiintifice, cantităţi importante de Omega3, tanin, iodin, vitamina C, betacaroten, vitaminele B1, B2,B6. Este utilizata în tratamentul afecţiunilor dermatologice, alergice, ale infcţiilor virale cum ar fi: herpes, Herpes Simplex, epidermofiția (piciorul atletului), dermatofiția (pitiriazis versicolor), ulcer varicos, prurit, și eczemă. Arnica contine un principiu amar numit arnicin,carotenoizi,flavonoide,inulina,un ulei esential numit timol ,lactone sesquiterpene,un antiinflamator si analgezic recunoscut. Aplicate extern extractele din arnica vindeca ranile,reduc inflamatia,alina durerile musculare,detensioneaza picioarele obosite,stimuleaza circulatia periferica,calmeaza durerile reumatismale,este antibacteriana.La nivel mondial este studiata intens pentru capacitatea ei deosebita de a reduce umflaturile si inflamatia de orice fel,datorata traumatismelor,intinderii musculare,entorse,luxatii,fracturi,datorata muscaturilor de insecte,sau rezultata in urma operatiilor.Mai mult ,in tari ca Germania sau Franta chirurgii plasticieni o recomanda ca cel mai rapid si eficient antiinflamator si care scurteaza timpii de recuperare semnificativ.Este foarte important ca in locul unde se aplica preparatul cu arnica,pielea sa fie intacta,daca sunt rani,se absoarbe rapid in circuitul sangvin si poate fi toxica. Echinacea stimuleaza imunitatea locala fiind eficienta in majoritatea afectiunilor pielii,grabind vindecarea si prevenind infectarea ranilor. Este un foarte bun antiseptic,cu un usor efect analgesic si anestezic,calmeaza durerea si disconfortul.este deosebit de valoroasa aplicata in cazuri de leziuni adanci,ulceratii,rani care se vindeca greu,calmeaza senzatia de prurit in urticarie.Este poate cel mai eficient remediu in cazurile de muscaturi de insecte. Galbenelele si musetelul au fost adaugate sub forma cea mai concentrate si anume extracte CO2 si au cu proprietăți calmante și cicatrizante de neegalat. Are un termen de valabilitate de un an si se pastreaza in loc racoros,ferit de lumina si umiditate.

     Thymian - apa de gura antibacteriana, antiseptica. Apele de gura din comert au in general in compozitie clorhexidina, un agent antibacterian care insa folosit pe termen lung poate da efecte secundare, favorizeaza depunerea de tartru, ingalbenesc dintii, scad perceptia gustativa, lasa un gust amar dupa folosire si senzatie de aceea se evita folosirea pe termen indelungat, nu mai mult de 2 saptamani. Thymianeste o alternativa mult mai sanatoasa, complet naturala, cu efecte mult mai bune pe termen lung si care nu are nici un fel de contraindicatii, se poate folosi oricat de mult timp, fara nici o restrictie. Contine; apa florala de cimbrisor salbatic, menta, busuioc si oregano salbatic, extract de stevia rebaudiana. Apele florale sunt intergale obtinute fara separarea uleiului esential. Are un gust extrem de intens, pentru cine nu suporta se poate combina cu apa in raport de 1:1. Nu se adauga apa in recipient, se combina separat pentru o singura folosire. Diluarea apelor florale cu apa simpla scade drastic perioada de valabilitate la aproximativ 10 zile. Este intens antibacteriana, antiseptica, antiinflamatoare, dezodorizanta, are efect calmant asupra mucoasei bucale si o regenereaza. Folosita timp indelungat, reduce aparitia cariilor si bolilor gingivale. Extractul de stevia ii da un usor gust dulceag foarte placut. Se foloseste dupa periajul dentar sau ori de cate ori simtiti nevoia sa reimprospatati respiratia. Se foloseste ca si orice apa din comert: luati in gura cativa mililitri, clatiti gura timp de un minut apoi scuipati. Apele florale se folosesc si intern asa ca nu e absolut nici o problema daca inghititi. Pentru folosirea economica puteti sa pulverizati in gura cateva pufuri, va avea acelasi efect. Nu este doar o apa de gura ci si un tratament eficient pentru afte, ulceratii in cavitatea bucala, infectii cu candida. Se poate face gargara in infectii ale gatului. Pastraza echilibrul florei bucale. Are un termen de valabilitate de minim 6 luni. Pastrati la frigider. Gramaj:100 ml.



     Ivory - sapun delicat cu unt de shea - BlueScent. Un sapun fin, fin fin,c u spuma bogata ce contine minim 40% unt de shea organic, handcrafted. Ingrediente: uleiuri extravirgine saponificate din masline, cocos si unt de cacao, unt de shea organic, handcrafted, ulei de ricin, apa florala de lavanda, macerat uleios de trandafir, ulei de orez, ulei esential de menta, lemongrass si litsea citrata, pigmenti minerali naturali (doar pentru floricelele din decor). Nu contine ulei de palmier! Textura este extrem, extrem de fina si cremoasa, poate fi folosit atat pentru corp cat si pentru ten, pentru toate tipurile de piele. Hraneste, hidrateaza, emoliaza, curata foarte eficient si te rasfata in acelasi timp cu un miros divin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu